Vanavond streden vier Zoerselse jeugdploegen om een plaats in de VACLA-beker. Met drie finalisten mogen we van een alweer zeer geslaagde avond spreken.

Enkel de U9 werden na een thriller met 10-9 uitgeschakeld door thuisploeg Lyra. De U10 namen meteen sportieve revanche door zich wel te plaatsen ten koste van Lyra (5-0). In de finale wacht de winnaar van het duel Bevel – Nijlen.

De U13 hadden het ondanks een voortdurend veldoverwicht niet onder de markt tegen SK Berlaar. Vooral voor de rust vergaten de jongens van trainer Koen Schrijvers het overwicht in doelpunten om te zetten. Dat kwam hen in het begin van de tweede helft duur te staan want Berlaar toonde zich wel efficiënt. Een sterke Berlaarse doelman en de lat hielden KFCEZ lange tijd van een verdiende treffer maar met twee doelpunten bezorgde Kobe Torfs rood-groen toch wat het verdiende. Wannes Schrijvers zorgde in de slotfase nog voor de spreekwoordelijke kers op de taart: 3-1. In de finale wacht dorpsgenoot Halle dat een klasse te sterk was voor Bevel.

Als laatste Zoerselse ploeg kwamen de U17 in actie. De titelverdediger opende sterk want Serge Sebastiao dwong buur Zandhoven al na twee minuten tot achtervolgen. Halfweg de eerste helft had de snelle Zoerselse spits zelfs in bisnummer in huis en met een rake kopstoot zorgde Michael Nouwen nog voor de pauze voor een veilige 3-0 voorsprong. Ondanks tal van kansen en een gemiste strafschop van Michael Nouwen bleef die score lange tijd op het bord. Tot Michael Nouwen kort voor het einde dan toch de 4-0 voorbij de Zandhovense doelman mikte. Het slotakkoord was echter voor Serge Sebastiao die met zijn derde van de avond in blessuretijd de forfaitcijfers op het bord zette. In de finale wacht de winnaar van het duel Emblem – Broechem.

De finales vinden plaats op donderdag 14 mei op de terreinen van KFC Pulle.