Turnhout A – U12B 0 – 7

Naar het goede voorbeeld van de eerste ploeg hebben de U12B voor het eerst dit seizoen hun netten schoon weten te houden. Het was de kers op de taart van een heerlijk kijkstuk. Onze jongens werden hierbij geholpen door kunstgras van topkwaliteit, een faire tegenstander, en een erg aangename ochtendzon.

In het openingskwartier hielden beide ploegen mekaar in evenwicht, hoewel bvb. Milan een volle kop kleiner was dan zijn Turnhoutenaar. De halve kansen waren wel eerder weggelegd voor Zoersel. Een verdedigende kopbal van Jacob scheerde even de eigen deklat, maar na 15 minuten stond het nog steeds 0-0.

Hét verschil werd gemaakt in het tweede kwart. Zoersel drukte de Binken nu continu terug op de eigen helft. De shots on target-teller tikte tot in de dubbele cijfers en het aantal goals dat hieruit voortvloeide kwam op vier. Voor de registratie van de mooie combinaties kwam men handen tekort. Het plezier spatte eraf.

Quinten Wilkin lukte de openinsgtreffer, gevolgd door een verre winkelhaakzoekende lob-voorzet annex wereldgoal van naamgenoot Q. Claessens, en plaatsballen van Senne en Jacob. De 0-4 stand zorgde ervoor dat er niet veel levieten gelezen dienden te worden. De pauze werd bijgevolg een collectieve sanitaire excursie.

Na de rust zorgde Turnhout opnieuw voor wat meer weerwerk, maar echt uitgespeelde kansen konden ze ook nu niet creëren. Sander hield de deur hooguit op een kier, en Robbe bewees dat er ook nog eens een stevig slot op zat. Zoersel counterde meermaals scherp en via Quinten W. verscheen de forfaitscore in het boekje van de scheidsrechter.

De Zoerselse acht bleven ook in het laatste kwart op hun elan doorgaan. Het swingen ging na ettelijke kilometers loopwerk nu misschien wat moeizamer, maar er werd nog steeds kwistig gestrooid met potentiële assists en pre-assists. Kyan en Quinten W. mochten na mooi samenspel de 0-6 en 0-7 optekenen.

De acht griep- en hersenschuddingloze Eendrachters waren: Robbe, Sander, Milan, Quinten C., Jacob, Quinten W., Kyan en Senne.

Veel beterschap Kobe.

 

Print Friendly, PDF & Email