Bloed, zweet en tranen voor reserven A
KFCE Zoersel – FC Ekeren 1-0 (1-0)

Op zaterdag 25 oktober kwam FC Ekeren op bezoek aan de Westmallebaan in Zoersel. FC Ekeren stond met zeven punten slechts negende met opvallend weinig – nog maar acht – tegendoelpunten. Aangezien de eerste ploeg op dezelfde dag speelde, waren de Zoerselse A-reserven maar met tien kernspelers. Daardoor kwam Christophe Bulcke aan de aftrap als rechtervleugelverdediger. Bulcke is de man die de A-reserven dit jaar al meerdere malen uit de nood heeft geholpen op die positie. Ook kwamen zwarte parel David Novali Sebatiao en Jordi Geerts de kern versterken. De omstandigheden waarin scheidsrechter Gilles De Beuckelaer de wedstrijd op gang kon fluiten, waren goed: perfecte grasmat en goede weersomstandigheden.

De wedstrijd startte aan een snel tempo, de bezoekers begonnen sterk en drukten de thuisploeg even weg, maar geraakten niet aan grote kansen. Tot dat de coach van Ekeren Carl Paepen besloot om de tot dus ver beste speler Stig De Bremaeker te wisselen. Slechte zet van de trainer of niet? Zoersel nam het heft in handen en was even baas. Het tij was gekeerd en ook het opnieuw inbrengen van De Bremaeker had weinig zin. Een sterke Zoerselse defensie was een moeilijk ontwrichtbaar blok en als ze eens iets weggaf, stond Mitch Van Hofstraeten paraat om de bal te pakken. Op een doelpunt was het wachten tot de 35ste minuut: Joery Storms werd door Wout Van Hofstraeten het laantje in gestuurd en die gaf de perfecte assist aan werkpaard Sander Verbraeken die de bal binnen trapte aan de tweede paal. Zoersel kreeg nog enkele kansen, maar schoten van zowel Jorne Smits als Maarten van der Burgt misten kracht. Het was allesbehalve een eerste helft met de vingers in de neus voor de onbetwiste leider uit Zoersel en 1-0 was dan ook de logische ruststand.

Na de thee begon Zoersel erg sterk, maar alle kansen werden de nek omgewrongen. Na een duel met een speler van de bezoekende ploeg bleef Maarten van der Burgt enkele minuten op de Zoerselse grasmat – zeg maar biljart – liggen met een bloedneus. De thuisploeg moest noodgedwongen wisselen en nu was het echt pompen of verzuipen voor rood-groen. Invaller David Novali Sebastiao kreeg nog enkele reuzekansen, maar doelman en tevens aanvoerder van Ekeren Dirk Stoops hield na rust zijn netten schoon. Zo bleef Ekeren steken op negen tegendoelpunten tot dusver, met nauwelijks zeven punten en op een teleurstellende negende plaats. Toch was het een zeer moeizame tegenstander voor de reserven van KFCE Zoersel.

Het blijft nog steeds wachten op champagnevoetbal van de reserven A, maar de KFCEZ-strijders onder leiding van gezagvoerder Nico Wouters blijven ongeslagen aan de leiding, zonder puntenverlies weliswaar. Geen rozen zonder doornen, want clubicoon Koen Denies neemt afscheid van het voetbal. Vader Denies wil meer tijd spenderen met zijn gezin. Hartelijk bedankt voor uw jarenlange trouwe dienst, Koen!