Zoerselse motor slaat pas na de pauze aan
Hoogstraten VV B – KFCE Zoersel 0-7 (0-1)

Nadat rood-groen voor de korte onderbreking zijn meerdere moest erkennen tegen het nummer twee Schoten, stond vanochtend met een trip naar de B-ploeg van Hoogstraten een haalbare opdracht op het programma. Toch had een ondermaats Zoersel in de eerste helft meer dan de handen vol met de thuisploeg. De bezoeksters kwamen immers niet in hun gewone spel en de slordigheden waren niet op de vingers van één hand te tellen. Tot overmaat van ramp legde scheidsrechter Cédric Mertens de bal ook nog eens op de stip, maar doelvrouw Mira Loos hield KFCEZ overeind. En wanneer Sarah Truyen op het half uur dan toch de bevrijdende 0-1 tegen de touwen knalde was ook meteen het moeilijkste gebeurd. 

Toch was het wachten tot de tweede helft alvorens de Zoerselse motor volledig aansloeg. Eens op gang was er echter wel geen houden meer aan. Sarah Truyen trapte haar negende van het seizoen tegen de touwen waardoor ‘collega-spits’ Ellen Vlayen niet kon achter blijven. Haar achtste goal van deze jaargang was goed voor de 0-3. Match gespeeld, maar de bezoekende honger was nog lang niet gestild. De na de pauze ingevallen Gwenn Geudens was meteen twee keer trefzeker en tussendoor pikte ook Laure Geerts haar eerste goal van het seizoen mee. Met links joeg de zus van Aron de bal hoog over de doelvrouw in doel.  Aan de overzijde kende Mira Loos een nagenoeg werkloze tweede helft. Pluim trouwens voor de defensie die voor het eerst dit seizoen de nul op het bord wist te houden.  Het slotakkoord was opnieuw voor een invalster. Mara Janssens draafde als een jong veulen achter iedere bal en beloonde zichzelf met de 0-7, meteen ook de eindstand. De vreugde op de Zoerselse gezichten straalde er vanaf. Voetbal een feest, het kan zeker !

Door deze zege springt rood-groen over Horendonk naar een erg fraaie derde plek en door een rare kronkel bij de kalendermakers krijgen de dames nu maar liefst 5 opeenvolgende thuiswedstrijden voorgeschoteld. Ideaal om die verdiende plek in de subtop de komende weken nog wat extra kleur te geven, te beginnen aanstaande zaterdag tegen het niet te onderschatten Beekhoek !

Print Friendly, PDF & Email
Share