Reserven A baas in Zoerselse derby
KFCE Zoersel A – KFC Halle A 3-1 (1-1)

Op een zonnige zaterdagnamiddag ontvingen de reserven A van KFCE Zoersel de dorpsgenoten uit Halle. Beide ploegen stonden aan de leiding met zes punten. Het zou een spannende wedstrijd worden met de felbegeerde leidersplaats als inzet.

De eerste helft verliep nogal moeizaam voor rood-groen, want er stond een hecht blok van KFC Halle. Het was niet gemakkelijk om door de zwart-gele muur te geraken en de opbouw was dan ook niet echt om over naar huis te schrijven. Halfweg de eerste helft vond Zoersel dan toch een gaatje in de defensie van Halle. Hierdoor kon de boomlange spits van Zoersel, Jeroen Schryvers, de 1-0 in het mandje leggen na een actie van Jorne Smits. Halle bleef niet bij de pakken zitten en was zeker niet slechter dan de thuisploeg. Na dom balverlies voorin werd de aanvoerder van Halle aangespeeld. De spits twijfelde niet en trapte de gelijkmaker tegen de netten. Zoersel was er zich van bewust dat het beter moest als ze de drie punten thuis wilden houden. Tijdens de rust konden de spelers van rood-groen even bezinnen in de kleedkamer.

Tijdens de pauze gaf Nico Wouters de opdracht om meer ruimte te creëren op het middenveld. Na die orders speelde Zoersel al een pak beter en het vertrouwen groeide met de minuut. Achterin was de organisatie sterk aanwezig, ook al moest er in de tweede helft centraal in de defensie man op man verdedigd worden. Halle kon niet echt een vuist maken, maar Zoersel verzuimde de kansen af te maken. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam er na een wilde tackle met twee voeten vooruit. Da Costa Goncalves Leandro Rafael, de reus van KFC Halle, kreeg terecht een rode kaart onder zijn neus geschoven na zijn horrortackle op ‘stofzuiger’ Wout Van Hofstraeten. Meteen na die fase kreeg Mike Van Camp zijn tweede gele kaart en moest Halle met negen spelers verder. Nog een twintigtal minuten te spelen en de Zoerselse druk nam enorm toe. Na een resem doelkansen kreeg rood-groen de dorpsgenoten uit Halle uiteindelijk op de knieën. Jeroen Schryvers schoot Zoersel op voorsprong na een assist van Dennis Van Hofstraeten. Halle kwam er niet meer aan te pas en Schryvers zette de kers op de taart. De zoon van de voorzitter beëindigde de wedstrijd met een hattrick. Dat heeft hij grotendeels te danken aan kersvers vader Dennis Van Hofstraeten, die alweer voor de assist zorgde. De Zoerselse derby eindigde met een 3-1 overwinning voor de troepen van Nico Wouters.

De spelers van KFC Halle konden de nederlaag proberen te vergeten op het Grote Bosgebeuren, want het was hun eerste puntenverlies van het seizoen. Toch waren ze met elf man een zeer geduchte tegenstander voor KFCE Zoersel. Rood-groen staat nu aan de leiding met negen punten, even veel als Mariaburg en Kaart.

Opstelling KFCE Zoersel:
Doelmannen: Tim Goossens en Mitch Van Hofstraeten
Verdediging: Siebe Jacops – Maarten van der Burgt – Stef Van den Langenbergh – Cedric Heirman
Middenveld: Wout Van Hofstraeten – Keane Tomboy – Dennis Van Hofstraeten
Aanval: Jorne Smits – Jeroen Schryvers – Glenn Benoy

Doelpunten: Jeroen Schryvers (3x)