KFCE Zoersel  – FC Bevel 3-1 (2-1)

Voor de tweede week op rij speelden de juniors een topper. Nummer 2, FC Bevel kwam op bezoek in het Jef Mertensstadion, bij winst kwamen we op gelijke hoogte met Bevel.

Trainer Marc Jacops had het nodige puzzelwerk achterin, doelman Mitch en Christophe moesten met de A-reserven meespelen en Floris en Dieter waren beide geblesseerd. Hierdoor moest Bart zijn doelman skills vanonder het stof halen en speelden in de verdediging Siebe-Jeroen-Michiel-Pieter. Verder bestond de driehoek op het middenveld uit Olaf-Joa-Jorge en vooraan liepen Jordi-David en Boris.

Rood-groen dat voor de gelegenheid in het wit speelden, begint gretig aan de wedstrijd en na een 5-tal minuten is er ook meteen het eerste echte doelgevaar. Pieter vindt het hoofd van Olaf die verlengt tot bij Jorge maar deze vindt de Bevelse doelman op zijn weg. Enkele minuten later is het dan toch raak; na wat geharrewar in de bezoekende defensie ontfutselt Jordi de bal, hij legt achteruit tot bij Jorge en deze trapt het leer tegen het net 1-0. De wedstrijd kabbelt rustig verder, Zoersel controleert de wedstrijd en Bevel van zijn kant probeert wel, maar de thuisverdediging geeft geen krimp. In minuut 25 krijgt Bevel dan een vrije trap op een mooie plaats, doelman Bart krijgt de bal niet voldoende weggewerkt en bij Bevel zijn ze goed gevolgd: 1-1. Het signaal voor de thuisploeg om de gaspedaal terug wat dieper in te duwen. Lange bal in de rug van de Bevelse defensie, David met een gemeten voorzet naar Boris maar deze schiet de bal over. 2’ later is het opnieuw alarmfase rood achterin bij Bevel. David, de vliegende Angolees, is weer iedereen te snel af. Neerhalen dan maar denken ze bij Bevel maar zelfs dat lukt hen niet. David alleen op doel af maar de bal wil er maar niet in. In de slotminuut van de eerste helft nog een laatste keer de thuisploeg. Siebe wil naar binnenkomen maar wordt gehaakt, dit levert een vrije trap op aan de hoek van de 16. Hij zet zich zelf achter de bal en verrast iedereen door de bal richting verste winkelhaak binnen te krullen. Een echte beauty! En zo gaan we de rust in met een 2-1 voorsprong.

Het eerste kwartier geen tegendoelpunt slikken en zelf zo snel mogelijk het verlossende derde doelpunt maken. Met deze intentie komen de juniors uit de kleedkamer. Deel 1 van de opdracht vervullen ze probleemloos. Eénmaal komt Bevel nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Bart pakt uit met een heerlijke redding op een schot vanuit de tweede lijn. Nadien is het vooral Zoersel dat vergeet het derde doelpunt te maken. Ward vindt het hoofd van Ruben die kopt richting doel, de bezoekende goalie kan de bal niet klemmen maar voor de neus van David wordt de bal nog weggewerkt. Even later is Ruben daar weer, hij blijft sterk in balbezit en stuurt vervolgens David het straatje in. Maar ook nu krijgt David de bal niet in doel. Onze juniors vergeten de kansen af te werken, gelukkig spelen ze achterin een zeer solide wedstrijd. Bij Bevel proberen ze wel, maar steeds is er wel een rood-groene voet die de beslissende pass onderschept. 10’ voor tijd valt dan uiteindelijk toch het verlossende doelpunt. Een sterk spelende Ruben houdt tot ieders verbazing een verloren bal binnen, vervolgens dolt hij à la Cristiano Ronaldo even met zijn tegenstrever om dan uit te pakken met een perfecte voorzet richting tweede paal. Bij Bevel zijn ze Jordi even helemaal uit het oog verloren en die werkt via lat en paal de 3-1 binnen. De kopjes van de bezoekers gaan omlaag en we spelen de wedstrijd rustig uit.

Met deze winst sluipen de juniors naar de tweede plaats. Volgende week wacht Deurne op ons, hopelijk kunnen we een vervolg breiden aan de sterke prestaties van de afgelopen 2 weken.

Doel: Bart Soetemans
Verdediging: Pieter Schrijvers – Michiel Peeters –Jeroen Van Wolput – Siebe Jacops
Middenveld: Joaquin Heye – Olaf Brangers – Jorge Verbraeken
Aanval: Jordi Geerts – David Novali Sebasteao – Boris Verbruggen – Ruben Wetzels – Ward Wertelaers