KFCE Zoersel – VC Wijnegem 4-1 (3-1)

Na een weekje rust mochten de junioren weer de wei in. Tegenstander/slachtoffer van dienst was Wijnegem. Michiel en David waren volledig hersteld van hun blessures en zo beschikten we voor het eerst dit seizoen over een volledige juniorenploeg. Helaas zaten we nog steeds zonder vaste doelman. Mitch Van Hofstraeten (frutter voor de vrienden) viel in laatste instantie uit met een blessure. Gelukkig was Pieter Schrijvers bereidt om zijn verjaardag in doel te vieren.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden start rood-groen deze keer wel gretig aan de wedstrijd. Onder aanvoering van aanvallende middenvelder Jorge creëren we enkele kleine kansen maar zonder echt gevaar. Op het kwartier vindt Jorge Boris, hij frommelt de bal met zijn mindere linkse voorbij de doelman 1-0. Voor Boris zijn eerste van het seizoen en gezien het spelbeeld dik verdiend. Zoersel haalt de voet van het gaspedaal en laat Wijnegem in de wedstrijd komen. Een ongevaarlijke vrije trap wordt toch gevaarlijk wanneer Pieter deze lost, gelukkig zet hij zelf zijn foutje recht door zich meteen op de bal te gooien. Even later laat Floris zich iets te makkelijk passeren op de rechterflank. De daaropvolgende voorzet wordt eerst nog van dichtbij mooi gered door Pieter, maar in tweede instantie is hij toch geklopt 1-1. Vijf minuten later krijgen we opnieuw een waarschuwing, een duidelijke haakfout in de 16 wordt gelukkig door de scheidsrechter niet opgemerkt. Wijnegem raakt gefrustreerd en dat zullen Boris en Boudewijn geweten hebben, tot twee maal toe wordt er stevig doorgepakt. Helaas worden deze fouten niet bestraft met een gele kaart. Het slotkwartier van de eerste helft is weer voor Zoersel. Boudewijn met het goed stoorwerk, de Wijnegemse verdediger verliest de bal en David is er als de kippen bij om zijn tweede van het seizoen binnen te leggen. Even later zijn de rollen omgedraaid, nu is het David die de bal mooi verovert. Hij speelt in op Boudewijn en die krult de bal mooi in de linkeronderhoek.  Rusten doen we met een 3-1 voorsprong.

De tweede helft is niet veel soeps, Zoersel laat het initiatief aan Wijnegem, maar zij slagen er niet in om een echte kans te creëren. Het is zelfs de thuisploeg dat op de counter de voorsprong verder uitdiept: Floris gooit in naar Boris, deze speelt de bal perfect in de loop van Boudewijn en de topschutter van de junioren trapt zijn tweede van de namiddag tegen de netten. Zoersel controleert nu de wedstrijd verder uit en bezoekers zijn nog paar keer gevaarlijk. Eerst moet Pieter een vrije trap uit de winkelhaak ranselen en enkele minuten later pakt hij uit met een prima redding op een laag schot. De wedstrijd eindigt helaas met een valse noot. David krijgt 2 gele kaarten op korte tijd, eerst voor iets te stevig in duel gaan en enkele minuten later omdat hij nog verder speelt na het fluitsignaal. Aan de stand verandert niets meer en zo winnen de junioren met 4-1.

Volgende week spelen we tegen rode lantaarn Oelegem. Een hapje zou je denken, maar niets is minder waar. Vorig jaar lieten we punten liggen tegen de laatste in de stand, dit mede doordat vele de dag voordien iets te veel gegeven hadden op Waksation. En welke fuif staat er vrijdag gepland? U kan het al raden…