Tine Schryvers bij ValerengaTine Schryvers, dochter van clubvoorzitter Steven en zus van aanvaller Jeroen, gaat aan de slag in Noorwegen waar ze een profcontract tekende bij Vålerenga (Vålerenga Fotball Damer). Trainer van de Noorse damesploeg is oud Lierse-speler David Brocken die net als Karel Snoeckx ooit nog als voetballer aan de slag was bij de club uit Oslo. Vålerenga IF eindigde het voorbije seizoen, dat begin november afliep, op de tiende plaats net boven de degradatiestreep en wil dit jaar de lat hoger leggen. De Noorse dames openen het nieuwe seizoen op 28 maart met een thuiswedstrijd tegen Stabaek.

Tine, die haar voetbalcarrière bij onze miniemen startte en daarna naar de buren van Vlimmeren verkaste, werd mede door haar selecties voor de nationale jeugdteams al snel weggeplukt door het grote Standard. Na een korte passage bij Waasland-Beveren koos Tine voor de Verenigde Staten waar ze voetbal en studie kon combineren (Memphis (Tennessee) en Tulsa).

Door haar terugkeer naar een Europese topcompetitie kan Tine (die in maart haar 23ste verjaardag viert) ook terug in het vizier komen van bondscoach Ives Serneels. De Red Flames proberen zich in een groep met Engeland, Servië, Bosnië-Herzegovina en Estland te plaatsen voor het EK van volgend jaar in Nederland. Eerstvolgende opdracht is de topper in Engeland op vrijdag 8 april. Vier dagen later krijgen de Belgische dames in Leuven Estland over de vloer. Als voorbereiding op dit belangrijk tweeluik nemen de Red Flames in maart voor het eerst deel aan de Algarve Cup. Op dit prestigieus tornooi mogen de Red Flames zich meten met grootheden als Brazilië, Canada, IJsland, Denemarken, Rusland, Portugal en Nieuw-Zeeland.

Namens gans KFCE Zoersel wenst het webteam Tine alvast heel veel succes in haar nieuwe uitdaging !

Lees ook het artikel op de officiële clubsite van Valerenga !

PJZ

Print Friendly, PDF & Email
Share