Reserven B Round-up

Na alle heisa van afgelopen weken in het land van koning voetbal, vond ook onze B-watcher het tijd om nog eens uit te halen met zijn scherpe pen.

Laat ons eerst beginnen met de hand in eigen boezem te steken. Na onze geslaagde competitiestart met een 11 op 15, liep het jongste tijd plots minder voor onze B’s.

Een week na de overwinning tegen Pulderbos legden we Broechem vlotjes over de knie met 2-7, en stoomden we door naar 14 op 18. We onthouden van die wedstrijd dat Koen Hendrickx met 4 goals de man van de match was, maar ook dat er een drankpauze ingelast werd vanwege de warmte. U leest het goed: Een drankpauze tijdens een wedstrijd in oktober. Inderdaad, de wereld is naar de klote. En neen, dit was geen verdoken oproep waarin ik hoop dat u op 14 oktober op Groen gestemd heeft. In voetbal zijn we nu eenmaal politiek-neutraal, of toch ook weer niet, waarover meer in de uitsmijter.

Met een ongeslagen status keken we op 12 oktober Vlimmeren in de ogen. Dé te kloppen ploeg indien we kampioen willen spelen. Extra leuk: Aan de overkant stond ene Dennis Van Hofstraeten. Een man die tot twee jaar geleden nog Zoersel ademde. En wat ze in Vlimmeren ook mogen beweren, dat doet hij stiekem nog altijd.
Ondanks het belang van de wedstrijd, beginnen de B’s vrij tam aan de wedstrijd. Zaten de vele afwezigen er voor iets tussen? Was het evenwicht in de ploeg wat zoek? Wellicht een mix van beide. Al moet ook gezegd worden: Vlimmeren is van meet af aan gretiger en technisch net iets sterker dan onze jongens. Nadat we eerst nog ontsnappen aan een strafschop, wijst de scheids wel terecht naar de stip wanneer Kasper Wuyts zijn tegenstander tegen het gazon beukt in de 16. Penalty en 0-1. De thuisploeg herstelt maar moeizaam van deze opdoffer en kan pas in het laatste kwartier van de eerste helft haar wil opleggen. De gelijkmaker hangt ook even in de lucht, maar met een fantastische reflex haalt de bezoekende goalie een halve omhaal van Jonas Van De Langenbergh uit de hoek. Naar de koffie met 0-1.

Wie gedacht had dat de B’s als ongetemde leeuwen uit de kleedkamer zouden komen, hebben het mis. Meer nog, al snel wordt hen de adem afgesneden na een nieuwe tegentreffer. Dit keer op hoekschop: 0-2. Wat we nadien ook proberen, het ontbreekt ons aan gif om Vlimmeren pijn te doen. De bezoekers houden de boel netjes onder controle en lopen 20 minuten voor tijd verder weg na een nieuw kopbaldoelpunt: 0-3. Dat zou ook de eindstand worden. Ontgoocheld, maar eerlijk is eerlijk: Vanavond kwamen we te kort. Zelf de sluwste Mogi Bayat zou deze uitslag niet kunnen veranderd hebben. Positief kantje aan de nederlaag? Dan kiezen we voor het feit dat ‘onzen’ Dennis weer bijna helemaal terug is na een zware knieblessure die hem heel lang van het terrein hield.

De sluimerende lusteloosheid tegen Vlimmeren komt helemaal tot uiting wanneer we afgelopen weekend op bezoek gaan bij Vorselaar. Het begint nochtans geweldig met 2 snelle doelpunten van Maarten Van Hofstraeten, een beloning voor zijn harde werk na een vervelende kuitblessure. Tot daar het goede nieuws. Wat nadien volgt doet pijn aan de ogen. En toegegeven, zelf heb ik het niet gezien, het is van horen zeggen. In dik 10 minuten gaat het plots van 0-2 naar 4-2. Ongezien. Misschien zelfs straffer dan Antwerp – Vitosha Sofia of Leeds United – Lierse. Voor de jonge lezers onder ons: Google dat maar eens, ook daar valt uw mond van open. Uiteindelijk verliezen we met 7-4. Een wedstrijd om snel te vergeten na een absolute Kutprestatie met grote K of grote C, het is zoals u wil, wij kiezen voor de K.

Met 0 op 6 moeten we onze titelambitie even aan de kant schuiven. Nederigheid is het ordewoord en hard werken de oplossing om uit onze vormdip te geraken. Hoe snel dat gebeurt hangt enkel van onszelf af. Kom op gasteee!

Dan nog enkele uitsmijters. Ondanks verdachtmakingen zijn er geen spelers of mensen uit de entourage van de B-reserven betrokken in operatie Propere handen die momenteel het Belgische voetbal beheerst. Wel geven we toe dat we regelmatig de arbiter verbaal belagen en tegenstanders schofferen, maar we hebben hen nog nooit geld geboden om een wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Ook onze sponsor Sven Eelen niet. Die heeft veel geld, maar niet genoeg om arbiters of tegenstanders af te kopen. Dit gezegd zijnde vragen we u om 7/04/2019 én 01/05/2019 vrij te houden. Waarom? Omdat wij dat vragen. Info volgt nog. In the B’s we trust, No B’s no glory!

Uw B-watcher

Jan Soetemans

 

Print Friendly, PDF & Email
Share