KFC Bevel – KFCE Zoersel 5-4 (2-2)

23 spelers, zoveel manschappen telden de junioren bij aanvang het nieuwe seizoen. Helaas was hier zaterdag weinig van te merken. Blessures, Laundry Day, spelers op vakantie zorgden ervoor dat er slechts 7 juniors afzakten naar het “Barcelona van de Kempen” KFC Bevel. Gelukkig konden we rekenen op 4 dappere scholieren die ons kwamen versterken, waarvoor dank!

De match kon niet beter beginnen. Na 3’ kopt Boudewijn de bal in de loop van Pieter die uitpakt met een heerlijke lob over de Bevelse goalie 0-1! Bevel moest komen en deed dit ook maar verder dan wat ongevaarlijke afstandsschoten kwamen ze niet. Net op het moment dat we beter in de wedstrijd komen krijgen we 2 opdoffers te verwerken op korte tijd. Eerst bezeert Michiel Peeters zich aan de knie en moeten we even met 10 verder.  Enkele minuten later een laag getrapte hoekschop die in 1 tijd wordt binnen gewerkt 1-1.

Vooraf had interim-coach Marc Jacops de jongens opgedragen “slim te spelen”. Pieter had de opdracht duidelijk begrepen. Na een licht contact in de 16 gaat hij slim neer en wijst de ref terecht naar de stip. Kapitein Siebe achter de bal en die ramt de bal hoog en droog binnen 1-2! Een klein stuntje lijkt in de maak. Helaas kunnen we de voorsprong niet tot aan de rust vasthouden. Na wat geharrewar in onze 16 valt de bal voor een Bevelse voet: 2-2.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste, Zoersel laat de bal aan Bevel en mikt op een snelle tegenaanval. Na 55’ krijgt Bevel een vrije trap, deze verdwijnt ongelukkig tegen de arm van Pieter; Penalty! Een sterk keepende Toon is kansloos op de staalharde trap. 5’ later is daar Bevel opnieuw, een lange voorzet wordt goed terug gekopt en het daaropvolgend schot verdwijnt tussen een bos spelers in doel 4-2.

Bevel laat de bal nu aan Zoersel en verzuimt het ook nog eens om enkele kansen af te werken.  Onze jongens brengen zelf enkele mooie combinaties op de mat. Mooie aanval over rechts, Boudewijn recht op doel af, hij is niet zelfzuchtig en legt af tot bij David (die tijdens de rust samen met Jordi de gelederen kwam versterken) maar deze mist onbegrijpelijk. Even later zet onze “zwarte parel” gelukkig zijn misser recht. Siebe met een perfecte steekbal door het hart van de Bevelse defensie David rond de doelman en schuift de aansluitingstreffer binnen 4-3. Jammer genoeg kunnen we deze stand niet lang vasthouden, we gaan volop op zoek naar de gelijkmaker maar de goal valt aan de overzijde. Voorzet vanop rechts Toon kan de bal in eerste instantie nog redden maar bij de rebound is hij toch geklopt 5-3, er is dan nog een kwartier te spelen. En toch geven onze junioren zich niet gewonnen, David met een scherp aangesneden hoekschop en aan de 2de paal duwt Michiel Peeters de bal binnen.  Mark Jacops zet nu alles op alles en brengt met Nick Eyckens een extra spits in. Bijna levert dit nog de gelijkmaker op maar het schot van Siebe zoeft net over de winkelhaak. In de slotminuut dreigt de wedstrijd nog te ontsporen wanneer een Bevelse speler wordt uitgesloten voor onsportief gedrag.  Helaas kunnen we de man-meer situatie niet benutten en eindigt de wedstrijd op een 5-4 nederlaag.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het een verdiende zeggen was voor de blauw-roden. Maar toch chapeau voor onze jongens voor de strijdlust die ze op het veld toonden! Met deze mentaliteit gaan we nog ver komen in de competitie! Volgende week thuis tegen Rochus Deurne op naar de eerste 3-punter!

Doel: Toon Van Den Langenbergh
Verdedigers: Michiel Bulcke – Michiel Peeters – Wouter Van Der Wangen – Floris Deckers
Middenveld: Joaquin Heye – Siebe Jacops – Jordi Geerts – Pieter Schrijvers
Aanvallers: Boris Verbruggen – David Novali Sebastiao – Boudewijn Brusselaers – Nick Eyckens