K. Gooreind V.V. – KFCEZ 2-5 (1-2)

Met een klinkende 2-5 uitzege is KFCEZ vanmiddag uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Zo gemakkelijk als de score doet vermoeden ging het echter niet.   Toch leek Zoersel met twee doelpunten in de eerste tien minuten op een eenvoudige zege af te stevenen maar niets was minder waar.  Zelfs met een mannetje minder lukte de thuisploeg even over het uur bij een 1-3 tussenstand de belangrijke aansluitingstreffer.  Pas helemaal op het einde stelde rood-groen met nog twee late doelpunten de verdiende zege veilig.  Gooreind ging zo voor eigen publiek meteen met de billen bloot terwijl Zoersel meteen zijn sportieve revanche voor de twee ongelukkig verloren duels tegen paars-wit van vorig seizoen.

Voor de opener van het nieuwe seizoen kon trainer Serge Crève opnieuw beroep doen op aanwinst Matthias Van den Neste. Philippe Biernaux startte daardoor als diepe spits terwijl Levy Moorkens onder de lat de geblesseerde Tim Goossens mocht vervangen.  Ondanks zijn vorige week tegen Pulle opgelopen neusbreuk startte Dieter Van Eyndhoven als rechtsachter.  Zelfs het beschermende masker bleef na de opwarming in de kleedkamer achter.  Rechts voorin was Wouter Truyen een prima doublure voor de eveneens geblesseerde Sander Verbraeken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Vandenackerbroek trok KFCEZ ten aanval. Een ongevaarlijke kopbal van Wouter Truyen was de vroege verwittiging. Niemand die op dat moment kon vermoeden dat Zoersel nauwelijks tien minuten later al een dubbele voorsprong zou te pakken hebben.  Eerst rondde Joery Storms op magistrale wijze een knap uitgespeelde aanval af door een gemeten voorzet van Dieter Van Eyndhoven in één tijd in de kruising te jagen.  Amper een dikke minuut later zette Philippe Biernaux Steve Bartholomeeussen op wel naar een veilig ogende 0-2.  Met een knap schot kwam Matthias Van den Neste nog voor het kwartier zelfs dicht bij een derde treffer. Pas halfweg de eerste helft stak ook de thuisploeg zijn neus aan het venster.  Koen Denies kon een voorzet nog net voor de aanstormende Davy Aelaerts in hoekschop schuiven. Het gevaar was daarmee echter niet geweken want Kevin Van Hasselt kon de goed getrapte corner aan de tweede paal voorbij doelman Levy Moorkens in doel koppen.  Met een minimum aan kansen zat de thuisploeg meteen weer in de wedstrijd.  Toch waren het de bezoekers die het gevaarlijkst bleven. Matthias Van den Neste mikte een kopbal naast en ook Philippe Biernaux kreeg de bal niet tussen de palen.  Met de rust in zicht kende het Zoerselse goudhaantje wel geluk.  Een zwakke inworp leidde Gooreinds balverlies in en wanneer doelman Ruben Van Gelooven ook nog eens in de fout ging mocht Philippe Biernaux zijn eerste van het seizoen vieren.  Een tweede doelpunt van de thuisploeg na hoekschop werd nog afgekeurd waardoor KFCEZ met een riante 1-3 mocht gaan rusten.

Ook na de pauze zorgde rood-groen meteen voor dreiging maar doelman Van Gelooven was tijdig buiten zijn strafschopgebied om Philippe Biernaux te snel af te zijn terwijl een kopbal van diezelfde Biernaux op voorzet van Wouter Truyen in het zijnet belandde.  Gooreind kwam ook twee maal opzetten maar Levy Moorkens bleef makkelijk overeind.  De nervositeit nam toe en wanneer aanvoerder Steven Aerts Sonny Adriaens tegen de grasmat duwde kon ref Vandenackerbroeck op aanwijzen van zijn assistent niet anders dan rood te trekken.  KFCEZ waande zich zegezeker maar kreeg voor die overmoed meteen de rekening gepresenteerd.  In plaats van de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen kon de ingevallen Joeri Mols de 2-3 iets te gemakkelijk voorbij Levy Moorkens in de verste hoek jagen.  De thuisploeg mocht terecht weer in puntengewin geloven, zeker wanneer doelman Van Gelooven met een prima redding Matthias Van den Neste van de beslissende 2-4 wist te houden.   Maar doelman Levy Moorkens echt bedreigen bleef een probleem. Bovendien mocht het blij zijn dat Stijn Simons voor een aanslag op de enkels van de ontsnapte Wouter Truyen slechts met geel bestraft werd.  Bovendien raakte de tank stilaan leeg en Zoersel nam de slotminuten weer resoluut voor zijn rekening.  Een schot uit de draai van de ingevallen Dennis Van Hofstraeten ging rakelings over maar wanneer doelman Van Gelooven zich andermaal verslikte kon Wouter Truyen enkele minuten voor het einde de match in zijn beslissende plooi leggen.  Met een geweldige stifter zorgde de ingevallen Jan Dillen in blessuretijd nog voor de spreekwoordelijke kers op de taart !

KFCEZ: Levy Moorkens, Koen Denies, Jo Wuyts, Sonny Adriaens,  Dieter Van Eyndhoven, Kristof Roelants, Matthias Van den Neste (85′ Aron Geerts), Steve Bartholomeeussen, Wouter Truyen, Joery Storms (76′ Jan Dillen) en Philippe Biernaux (73′ Dennis Van Hofstraeten)

DOELPUNTEN: 8′ 0-1 Joery Storms, 10′ 0-2 Steve Bartholomeeussen, 21′ 1-2 Kevin Van Hasselt, 41′ 1-3 Philippe Biernaux, 62′ 2-3 Joeri Mols, 88′ 2-4 Wouter Truyen, 91′ 2-5 Jan Dillen

SCHEIDSRECHTER: Bart Vandenackerbroeck

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Jan Vanderhoeft en Gilles De Beuckelaer

GEEL: 45′ Joery Storms, 40′ x, 56′ Nick Van Hasselt, 63′ Steve Bartholomeeussen, 74′ Stijn Simons

ROOD: 61′ Steven Aerts