Verslag KFC Wuustwezel   – KFCE Zoersel 1-1 (1-1)

Dat de tegenstrever zondag van een heel ander kaliber zou zijn dan de week voordien, was duidelijk.

De thuisploeg prijkte aan de leiding van het klassement , en was  met een gemiddelde van meer dan 3 doelpunten per wedstrijd ook veruit de productiefste  ploeg van 2de provinciale B. Het had haar laatste 9 wedstrijden gewonnen!

Coach Crève had weer moeten sleutelen aan de ploeg van vorige week. Wouter Truyen was ziek, en Kristof Roelants kwam na zijn schorsing terug in de ploeg.

In het openingskwartier bleek al vlug dat de zenuwen op het terrein strak gespannen waren. De thuisploeg was  iets meer aanwezig met de gekende verre cross-passes naar de beide flanken.,maar tot een echte kans kwam het niet.

In minuut 12 werd de bal na een prangende fase in de backlijn niet efficiënt weggewerkt , waardoor Weyten de bal rechts voor doel kreeg aangespeeld, en Levy Moorkens met een lage schuiver kansloos liet.(1-0) Zo’n vroege achterstand stond niet in het voorziene scenario van roodgroen.

Gelukkig hield  die voorsprong niet lang stand, want 2 minuten later aan de overzijde een fout en bijgevolg een vrije trap op een interessante plaats net buiten de ‘zestien’. Joery Storms probeerde  de bal rond de muur te krullen, maar de bal werd gepareerd door de muur. Scheidsrechter Allaerts stond goed opgesteld en had handspel  gezien. De bal ging op de stip.

Jossip Braspenninckx was de penalty trapper van dienst. Doelman Van Bael koos de goede hoek en weerde de bal af , pardoes terug in de voeten van Jossip die nu wel raak trof.(1-1) Wuustwezel leek wat aangeslagen, en het gevolg was dat geen van beide ploegen voluit het initiatief nam. Geen gedragen combinaties  en goed voetbal , maar tamelijk veel balverlies en slordige passing.

Van een echte kans was er geen sprake in de eerste helft, zodat de gelijk stand op het bord bleef.

Na de rust hielde beide ploegen mekaar in evenwicht, en het spel werd hoofdzakelijk betwist tussen beide backlijnen. De intensiteit lag wel hoog, en de sfeer geraakte stilaan verhit  op , maar vooral ook naast het veld  .  Enkele stevige fouten op de knie en hielen van Joren Nuyts  werden niet met geel bestraft, en verbaal werden  er vanuit de tribunes  over en weer heel wat onfraaie dingen geroepen.

Buiten het zicht van het leidende trio werd afgevaardigde Werner  nog op een vuistslag van een doorgedraaide supporter getrakteerd. Chapeau dat Werner zich niet revancheerde.

Op het veld drukte Wuustwezel toch meer door, en het kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen op een schoteltje aangeboden na een slechte terugspeelbal. Topschutter  Nick Janssen plaatste de bal alleen voor Levy tegen de binnenkant van de paal. Daar kwamen we goed weg.

Joren Nuyts moest geblesseerd het veld verlaten. Kort voor het einde nam Matthew Van Staeyen de bal in de vlucht op de slof. Het schot belandde in de handen van doelman Van Bael.

Ondanks enkele gevaarlijke lange ballen, bleef onze verdediging het tot het einde goed doen, zodat na 90 minuten de billijke 1-1 op het bord stond.

Voor onze jongens zeker een opsteker.

Volgende week wacht weer een belangrijke wedstrijd tegen Herselt ,het nummer 4 uit de rangschikking. Ook zij gaan voor de eindronde.

Zondag  11 maart  om  15.00 uur ontvangen we KFC  Vrijheid Herselt  .

Supporters op post!

KFCEZ: Levy Moorkens, Sonny Adriaens, Aron Geerts, Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Joren Nuyts (81′ Jorge Verbraeken), Kristof Roelants,  Matthew Van Staeyen, Glenn Adriaens, Joery Storms, en Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 12′ Bram Weyten 1-0, 15′ Jossip Braspenninckx 1-1

GEEL: 13′ Nick Jansen, 31′ Joren Nuyts, 52′ Lucas Vissers, 76′ Aron Geerts, 85′ Joery Storms, 85′ Roel Jongenelis, 87′ Elias Adriaenssens