Kenneth ‘killer’ Goossens rolt Bouwel op
KFCE Zoersel C – Exc. Bouwel B 4-1 (1-1)

Na de nederlaag van vorige week in Pulle waren we gebrand om Bouwel een pak voor de broek te geven. Toch leek niet iedereen op dezelfde golflengte te zitten. Sean Vanuffelen, slangenmens met technische bagage en fervent Duveldrinker, kwam met de melding dat hij niet op de terreinen van KFCEZ zou geraken. Die jongen is ziek denk je dan, maar niets was minder waar. Geen auto of geen fiets had Sean tot zijn beschikking, dus zat de arme jongen geketend in de Ten Boslaan. Gelukkig bracht ploegmakker Jorik Jacops redding. Met twee fietsen bolde hij naar Vanuffelen zodat het duo, met vertraging, rond kwart na 12 op het voetbalveld arriveerde.

In de selectie van Verwilt ongeveer dezelfde 14 jongens als vorige week. Enige nieuwe naam op het wedstrijdblad was die van de 17-jarige Pieter Schrijvers, die door Poi Verwilt op de rechtsachter gedropt werd. Verder betekende dat ook dat Joël Bartholomeeussen opnieuw van de partij was. Hij speelde in de spits om de afwezige Andy Kik op te vangen. Tot slot werd délégé Steven Peeters vervangen door de onfortuinlijke Korneel D’Huys. D’Huys is bijna terug van veel te lang weggeweest. Knieblessures hielden hem meer dan een jaar van het veld, maar over enkele weken zou hij opnieuw zijn comeback maken. Daar kijken we met z’n allen naar uit.

Onze jongens leken niet meteen uitgeslapen aan de wedstrijd te beginnen. Veel slordigheden en weinig beleving zorgen ervoor dat de bezoekers uit Bouwel de touwtjes in de schoot geworpen krijgen. Veel groot gevaar komt daar niet uit voort, al is het wel even schrikken wanneer doelman Verresen over de bal duikt, gelukkig zonder erg. Achteraf verklaarde Verresen nog stijf te zijn van de training die hij afwerkte met de Eerste Ploeg afgelopen donderdag. Bij deze doen wij een oproep om onze keeper in’t vervolg wat minder af te peigeren. De eerste serieuze prik van Zoersel komt er na een mooie één-twee van het duo Verwilt-Bartholomeeussen, waarbij die laatste Verwilt alleen op de bezoekende keepers afstuurt, maar Poi besluit iets te overhaast naast. Na dik 20 minuten klimt de thuisploeg erg gevleid op voorsprong. Na een leuke aanval opgezet door een goed spelende Pieter Schrijvers, komt de bal op rechts bij Sean Vanuffelen. De man zonder fiets of auto zet voor en aan de eerste paal tikt Kenneth Goossens de 1-0 binnen. Ondanks de voorsprong heeft de thuisploeg moeite om het juiste ritme te vinden. Bouwel blijft op de loer liggen, en na enkele waarschuwingen slikken we net voor de rust de gelijkmaker. Na een hoekschop en wat geharrewar staat het 1-1.

In de tweede helft krijgen we hetzelfde spelbeeld. Zoersel wil wel, maar veel dash zit er niet in het spel van rood-groen. Gelukkig heeft Bouwel ook zijn beste kruit verschoten, waardoor de supporters een redelijke saaie vertoning te zien krijgen. We moeten al doorspoelen naar 20 minuten voor  tijd vooraleer Zoersel eindelijk onder stoom begint te komen. Een eerste mogelijkheid is er voor Poi Verwilt die de bal maar net over de kooi kopt. Even later krijgt Kenneth Goossens dé kans op de 2-1, maar oog in oog met de doelwachter van Bouwel faalt hij. Gelukkig is uitstel is geen afstel bij Goossens, want even later legt hij de bal wel in het mandje. Na een doorsteekpass van Joël komt de bal via een gelukje in het bezit van Goossens en 2-1. Twee minuten later is de hattrick van Goossens compleet. Pieter Schrijvers met een heerlijke lange bal achter de defensie van Bouwel. Goossens loopt heel Bouwel naar huis en schiet fantastisch overhoeks binnen 3-1. In de absolute slotfase tikt Goossens zijn vierde van de namiddag voorbij de doelman op aangeven van Addicom-zaakvoerder Sven Eelen. Zo knopen we één week na de nederlaag in Pulle opnieuw aan met de zege. Ons spel was vandaag weer niet zo best, maar daar gaan we volgende verandering in brengen in de derby tegen Zandhoven. Dat belooft!!