KFCEZ – VV Vosselaar 0-5 (0-1)

Voor de eerste oefengalop van het nieuwe seizoen kwam vierdenationaler VV Vosselaar naar het Jef Mertensstadion afgezakt.  Steve Bartholomeeussen en Philippe Biernaux keken dus  meteen hun ex-ploeg in de ogen.  Beide teams maakten er een aangename en boeiende wedstrijd van.   Alleen de 0-5 eindstand was niet helemaal de juiste weergave van het geleverde spel.

Bij rood-groen maakten Tim Goossens, Matthias Van Den Neste en Cedric Heirman, die de tweede helft voor zijn rekening nam, hun debuut.  Trainer Serge Crève zag zijn team een uur lang meer dan behoorlijk weerwerk bieden.  Nochtans kon de wedstrijd nauwelijks slechter beginnen want na amper 4 minuten mocht Tim Van Gils de bezoekers simpel op voorsprong brengen.  Zoersel herpakte zich echter snel en nadat Tim Goossens een schot van Maarten Sas had gepareerd, zag Dennis Van Hofstraeten de gelijkmaker nog net van de doellijn gekeerd worden.  Net voor de rust kwam ook Joery Storms na een knappe aanval dicht bij een doelpunt, maar dit keer was doelman Joris Claessen de spelbreker.  De 0-1 ruststand mocht dan ook gevleid genoemd worden.

Pas na de rust kon blauw-wit het klasseverschil ook vertalen op het veld.  De bezoekers waren veel snediger en KFCEZ kreeg het gaandeweg moeilijker en moeilijker om het tempo bij te benen.  De dwarsligger schoot echter ter hulp, terwijl Glenn Jansen rakelings over het doel van de ingevallen Levy Moorkens besloot.  Net voorbij het uur was het dan toch raak via Raf Hannes (ex-Beekhoek).  De pas ingevallen Jeroen Schryvers had nog wel de aansluitingstreffer aan de voet, maar de vuisten van de keeper beslisten er anders over.  Nog wat vervangingen later ging bij Zoersel, dat amper twee trainingen in de benen had (VV Vosselaar had er al een met 1-2 gewonnen oefenduel op het veld van Lille opzitten), het licht helemaal uit.  Glen Jansen rondde een prima uitgevoerde counter dit keer wel perfect af.  De Vosselaarse smaakmaker had nog een keer moeten scoren maar zijn sutbtiel stiftballetje viel op het dak van het doel.  Raf Hannes en Dries Haest hadden echter minder medelijden en dikten de score in de slotminuten nog aan tot een overdreven forfaitscore.

KFCEZ: Tim Goossens (46′ Levy Moorkens), Koen Denies, Jo Wuyts, Sonny Adriaens (73′ Maarten van der Burgt), Dieter Van Eyndhoven (45′  Cedric Heirman), Steve Bartholomeeussen, Kristof Roelants, Philippe Biernaux (66′ Jeroen Schryvers), Joery Storms (73′ Glenn Benoy), Matthias Van Den Neste en Dennis Van Hofstraeten (66′ Wouter Truyen)

DOELPUNTEN: 5′ 0-1 Tim Van Gils, 61′ 0-2 Raf Hannes, 75′ 0-3 Glenn Jansen, 87′ 0-4 Raf Hannes, 89′ 0-5 Dries Haest

SCHEIDSRECHTER: Styn Claessen

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Victor Smeyers en Jan Severeyns

GEEL: 55′ Joery Storms, 69′ Matthias Van Den Neste, 77′ Dries Haest