Rood-groen debuteert in eerste provinciale met knappe uitzege !
KSK Branddonk  – KFCE Zoersel 0-2 (0-1)

Een historische dag was het, afgelopen zondag : voor het eerst in de 90-jarige geschiedenis van de club speelden we een competitiewedstrijd in eerste provinciale. Tegenstrever was KSK Branddonk dat al enkele seizoenen een vaste waarde is in eerste provinciale. Vorig seizoen had het zich wel op de valreep weten te redden. Bij KFCEZ verscheen Steve Bartholomeeussen voor het eerst dit seizoen  op het wedstrijdblad, weliswaar nog als bankzitter.

Het openingskwartier verliep erg zenuwachtig langs beide kanten en beide ploegen hielden veel volk achter de bal. Weinig opwinding in of rond de ‘zestien’ was het gevolg. Een kopbalpoging hoog over was aan elke zijde het enige vermeldenswaardige.

Net over het halfuur zette roodgroen een mooie aanval op. Matthew Van Staeyen devieerde een inspelen van Joery Storms perfect naar de flank. Daar verstuurde Mathias De Mulder een scherpe voorzet op halve hoogte die door een inkomende Bart Hendryckx tegenvoets in de verste hoek werd geplaatst. (0-1) Het eerst officiële doelpunt in eerste provinciale was een feit.

KFCEZ had nu het betere van het spel en Branddonk slaagde er amper in om combinerend tot in de vuurlinie te geraken. Slechts één keer ging de alarmbel, toen Jansen net voor de rust met een lage schuiver tegen de paal ei zo na voor de gelijkmaker tekende .

De thuisploeg voerde tijdens de rust 2 wissels door en groen-zwart kwam duidelijk uit de kleedkamer met de bedoeling om ons met meer druk en tempo te overdonderen. Er kwam stevigere druk vooruit, met enkele corners en vrijschoppen vanop de flank tot gevolg. Er volgden een paar scrimmages voor de goal, maar telkens trok KFCEZ aan het langste eind. Jansen  schoot wat later nog vanop ruim 20 meter een halve meter over de kooi van Levy. Eén keer moest Levy Moorkens zijn kunnen tonen, toen hij een hard schot van dichtbij  met een mooie reflex over de lat werkte.

Dan wisten wij het beter te doen.  Met nog een kleine 10 minuten op de klok bediende de ingevallen Steve Bartholomeeussen Bart Hendryckx in de backlijn. Zijn  schot met buitenkant rechts werd door doelman Veraghtert nog afgeweerd, maar Bart reageerde het snelst en kopte de rebound mooi in het hoekje. (0-2). Grote euforie bij al wie rood-groen een warm hart toedraagt. De thuisploeg wist verder geen vuist meer te maken en zo stond ook een historische eerste overwinning in eerste provinciale op het scorebord. Het was een duur bevochten zege, met een ploegprestatie die mocht gezien worden.

Volgende week zaterdag 8 september ontvangen we  om 19.30 uur in het eigen DCA –stadion Wuustwezel dat nu geleid wordt door onze ex-coach Serge Crève. Supporters op post!

Samenvatting KFCE TV: 

KFCEZ: Levy Moorkens, Lucas Verryckt, Glenn Adriaens, Joery Storms, Mathias De Mulder, Aron Geerts, Jossip Braspenninckx (72′ Steve Bartholomeeussen), Matthew Van Staeyen, Wouter Truyen, Bart Hendryckx  en Sam Van Beurden (91′ Jorge Verbraeken)

DOELPUNTEN: 32′ Bart Hendryckx 0-1, 83′ Bart Hendryckx 0-2

GEEL: 17′ Richard Van Malten, 42′ Lorenz Mols

ROOD: –

SCHEIDSRECHTER: Geert Joris
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Nick Nys en Kenneth Greefs

Print Friendly, PDF & Email
Share