KSK Wilrijk – KFCE Zoersel 2-1 (1-0)
Rood-groen mag blijven hopen op volgende ronde na late tegentreffer en gestopte strafschop in blessuretijd

Zoersel beleefde een moeilijke avond in Wilrijk waar het op het uur 2-0 achter kwam. Maar dankzij een late tegentreffer van Dennis Van Hofstraeten en een door Tim Goossens gestopte strafschop diep in blessuretijd mag rood-groen blijven hopen op de volgende ronde. Het zal zondag dan wel moeten winnen in het eigen Jef Mertensstadion.

De mannen van trainer Serge Crève, waarbij Wouter Truyen opnieuw in de basis stond, begonnen niet onaardig maar al snel werd duidelijk dat met KSK Wilrijk een stevig en moeilijk te ontwrichten geheel tegenover hen stond. Na een gelijkopgaand openingskwartier nam de thuisploeg het initiatief over al bleef het doelgevaar beperkt tot een aantal vrije trappen. De derde was echter wel de goede wanneer Wesley Aerts de bal vanop zo’n 25 meter heerlijk mooi over Tim Goossens tegen de touwen mikte. Rood-groen had het lastig en miste duidelijk frisheid en precisie. Zo kon het voor de rust niet één kans die naam waardig bij elkaar voetballen. En omdat voor de thuisploeg de prioriteit duidelijk lag bij het vermijden van een tegendoelpunt waren ook zij voor de rust niet meer gevaarlijk. Met een terechte 1-0 op het scorebord trokken beide teams dus richting kleedkamer.

De tweede helft was een pak boeiender. Zoersel ging vol overgave op zoek naar het belangrijk uitdoelpunt terwijl de thuisploeg op de counter speculeerde. Wouter Truyen kopte de eerste bezoekende kans uit de wedstrijd over terwijl Adnan Arhoun aan de overkant een voorzet een voorzet van Olivier Dom verkeerd op de slof kreeg. Net op het moment dat rood-groen de match weer onder controle leek te hebben kreeg het een nieuwe dreun te verwerken. Geholpen door het veld profiteerde Adnan Arhoun van een mistrap van Tim Goossens om vanuit een scherpe hoek de 2-0 in doel te trappen. Zoersel had nog een half uur om te scoren en ging er ook voluit voor. Een vrije trap van Joery Storms zorgde voor de nodige verwarring voor het doel van Ian Geys maar Keane Tomboy kreeg het leer niet tussen de palen. Trainer Serge Crève reageerde en bracht met Sander Verbraeken en Dennis Van Hofstraeten nieuwe aanvallende krachten tussen de lijnen. Eerstgenoemde toonde zich al meteen gevaarlijk op een voorzet van Steve Bartholomeeussen. Zoersel voerde de druk op en een knappe aanval, opgezet door een niet aflatende Glenn Adriaens en Keane Tomboy kon net niet door Steve Bartholomeeussen in doel verlengd worden. Ook een schot van Keane Tomboy met links verdween over doel terwijl Tim Goossens enkel nog plat moest op een schuiver van Arhoun. Het leek niet te lukken tot Steve Bartholomeeussen zich luttele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd mocht opmaken voor een vrije trap. Via doelman Geys en de lat verdween de bal al dan niet achter de doellijn maar een attente Dennis Van Hofstraeten nam alle twijfel weg door het doelpunt van de hoop tegen de touwen te knikken. In blessuretijd kwamen de bezoekers zelfs nog dicht bij de gelijkmaker maar Keane Tomboy kopte aan een hoekschop van Steve Bartholomeeussen aan de tweede paal rakelings over. Maar het venijn zat hem helemaal in de staart wanneer Wesley Aerts door doelman Tim Goossens onderuit gehaald werd en scheidsrechter Sven Osier de bal op de stip legde. Olivier Dom had de 3-1 aan de voet maar Tim Goossens maakte stopte de elfmeter. Een redding die zondag misschien wel eens van goudwaarde zou kunnen blijken te zijn.

KFCEZ: Tim Goossens, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Dieter Van Eyndhoven, Sonny Adriaens, Kristof Roelants (70′ Dieter Van Eyndhoven), Jo Wuyts, Steve Bartholomeeussen, Joery Storms (65′ Dennis Van Hofstraeten), Wouter Truyen (57′ Sander Verbraeken) en Keane Tomboy

DOELPUNTEN: 26′ 1-0 Wesley Aerts, 58′ 2-0 Adnan Arhoun, 88′ 2-1 Dennis Van Hofstraeten

STRAFSCHOP: 95′ Olivier Dom (Tim Goossens stopt)

SCHEIDSRECHTER:  Sven Osier

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Bjorn Van Ranst en Michel Du Caju

GEEL: 48′ Wesley Backx, 51′ Jan Dillen, 55′ Kenny Vannutten, 66′ Sander Verbraeken, 78′ Nabil Sabbour, 93′ Tim Goossens