KSV Oud Turnhout – KFCEZ  0-6 (0-2)

De afgetekende  zege tegen Beekhoek van afgelopen week had het gemoed van roodgroen deugd gedaan. Het  betekent dat we stilaan definitief naar boven kunnen kijken, en mits een degelijke eindfase  nog een eventuele eindronde mogen ambiëren.

Op het hard bevroren veld van KSV Oud-Turnhout  kondigden zich geen gemakkelijke omstandigheden om te voetballen aan. De thuisploeg , voor de gelegenheid in het wit, stond geparkeerd op de voorlaatste plaats, en verkeert ondertussen in acute punten nood.

KFCEZ ging dan ook van start als favoriet, maar ondertussen weten we dat er zo goed als geen  gemakkelijk wedstrijden bestaan.

Door de schorsing van Kristof ‘witte’ Roelants, en de afwezigheid van de geblesseerden Mathias De Mulder en Maxime De Belser, moest trainer Crève zijn troepen herschikken, en verscheen Joren Nuyts voor het eerst  in meer dan 14 maanden nog eens aan de aftrap . En dat hebben ze geweten in Oud-Turnhout!

Van bij het begin dwong roodgroen een licht veldoverwicht af. An vlug was er sprake van het eerste gevaar: het inspelen  van Glenn Adriaens werd door vriend en vijand verkeerd ingeschat, en Joren Nuyts pikte de bal mee voor de uitgekomen thuisdoelman Claessen. Hij moest echter te ver uitwijken, en zijn voorzet werd door Sam over gekopt.

Rond minuut 10 een uitbraak van Wouter Truyen op rechts, in samenspel met Sonny. Wouter plaatste  mooi achteruit maar het schot van de inlopende Steve Bartholomeeussen verdween langs de verkeerde kant van de paal .

Rond het kwartier kwam de thuisploeg de neus aan het venster steken.

Een diepe vrije trap werd door thuisspeler Haurissa in de backlijn meegepakt , en zijn poging belandde via de paal in de handen van Levy Moorkens. Daar kwam roodgroen goed weg. Even later  werd een thuisspeler diep gestuurd op links. Levy was erg ver uit zijn goal gekomen en kon niet bij de bal. Gelukkig verdween de lob al bij al nog ver voorlangs.

In minuut 21 Joery Storms in balbezit, en hij verstuurde een subtiele dieptepass , die door ‘debutant’ Joren Nuyts voor de aanstormende Claessen in doel werd gelobd. (0-1)

KFCEZ nam de wedstrijd verder stevig vast,en de thuisploeg was niet bij machte om onder de druk uit te komen.

Op het halfuur trapte Matthew Van Staeyen een inworp van Joery in één tijd voor doel, precies in de loop van Joren, die beheerst zijn tweede van het seizoen en van de avond tegen  het net deponeerde.(0-2).

Korte tijd later kreeg Wouter Truyen op voorzet van Sam Van Beurden een kopkans. Inde kluts kreeg hij de bal in tweede instantie  voor zijn linker, maar goalie Claessen redde met de voet.

Pas op slag van rusten weer gevaar van Oud-Turnhout. Na een paar te flauwe duels in de roodgroene defensie  floot scheids Jan Nijs een fout tegen. Vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar Marijnissen plaatste de bal iets over de deklat.

 

Na 5 minuten in de tweede helft mocht de thuisploeg alle hoop op puntengewin opbergen. Sam Van Beurden bracht Steve op links vrij in balbezit, en Joren Nuyts moest enkel zijn voet plaatsen tegen diens lage en precieze voorzet. (0-3). Een hattrick zowaar.

Even later leek het er op dat de thuisploeg de kelk al vroeg tot op de bodem moest ledigen, toen doelman Claessen de doorgebroken Joren Nuyts buiten zijn strafschopgebied ten val bracht. Ref Jan Nijs was echter heel mild en trok geel.

KFCEZ domineerde volledig, en bleef bij tijd en wijlen de thuisgoal bestoken. Doelman Claessen speelde zich in de kijker door pogingen van Sam en Joren te pareren.

In het laatste kwartier zette roodgroen haar suprematie om in ruimere cijfers.

In minuut 76 omspeelde Steve Bartholomeeussen op rechts zijn tegenstander, en zette voor. De kopbal ban Aron Geerts vond Claessen op zijn weg, maar in de rebound trapte Joren Nuyts zijn 4de goal van de avond tegen de touwen. (0-4)

Onmiddellijk nadien Sam Van Beurden op links door. Zijn voorzet werd door Joren slim doorgelaten, en Wouter Truyen kon eenvoudig de 0-5 binnen leggen.

Joren kreeg nog zijn verdiende applauswissel (wat een rentrée na een heftige en zware revalidatie).

 

Drie minuten voor affluiten een mooie controle van Matthew Van Staeyen , gevolgd door een gemeten dieptepas op Sam, en die versloeg Claessen voor de 6de keer.

Een overtuigende en deugddoende overwinning tegen een weliswaar zwakke tegenstrever. Benieuwd of we in deze flow ook koploper Wuustwezel volgende week het vuur aan de schenen kunnen leggen.

 

Zondag  5 maart  om 15.00 uur spelen we op verplaatsing op het veld van leider Wuustwezel  .

Supporters op post!

 

Samenvatting KFCE TV:

KFCEZ: Levy Moorkens, Sonny Adriaens, Aron Geerts (87′ Stef Van Den Langenbergh), Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Joren Nuyts (84′ Maarten Van Der Burgt), Wouter Truyen (81′ Jorge Verbraeken),  Matthew Van Staeyen, Glenn Adriaens, Joery Storms, en Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 21′ Joren Nuyts 0-1, 30′ Joren Nuyts 0-2, 50′ Joren Nuyts 0-3, 75′ Joren Nuyts 0-4, 78′ Wouter Truyen 0-5, 87′ Sam Van Beurden 0-6

GEEL: 32′ Geerard Demoen, 45′ Aron Geerts, 57′ Joris Claessen

ROOD: –

SCHEIDSRECHTER: Jan Nijs
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Vincent Diels en Dennis Bols

Print Friendly, PDF & Email
Share