KVK Mariaburg – KFCE Zoersel 2-1 (2-1)
Doelpunten in geschenkverpakking nekken verdienstelijk Zoersel

Door de nederlaag tegen Bouwel kregen we vanmiddag in Brasschaat een gedevalueerde topper voorgeschoteld. Voor KFCEZ verdween afgelopen week het laatste sprankeltje titelhoop. Bovendien zag trainer Serge Crève met Wouter Truyen, Sander Verbraeken en Jeroen Schryvers nog maar eens drie pionnen uitvallen. Dieter Van Eyndhoven en Jorne Smits werden niet geselecteerd en zo kregen we met Cedric Heirman, Jo Wuyts, Dennis Van Hofstraeten, Joery Storms en de uit schorsing terugkerende Jan Dillen maar liefst 5 nieuwe spelers tussen de krijtlijnen. Iedereen fit krijgen en de eindronde optimaal aanvatten is dan ook prioriteit nummer 1. Bij Mariaburg daarentegen alleen maar euforie. Het deed afgelopen week een gouden zaak en heeft de titel binnen handbereik.

Regen en hevige windvlagen maakten voetballen op het al niet schitterende kunstgrasveld van Mariaburg extra moeilijk. Nicolas Le Grelle mikte de eerste kans over maar het vertimmerde Zoersel deed echter aardig mee. Zo moest doelman Jonathan Baert  plat om een vrije trap van Steve Bartholomeeussen in hoekschop te duwen. Maar ook Tim Goossens wist zich te onderscheiden. Eerst ranselde de Zoerselse doelman een knal van Le Grelle uit doel waarna hij met een supersave Tim Van Den Bleeken van een doelpunt hield. Op counter, na een slecht genomen Zoerselse vrije trap notabene, leek Olivier Vanhille dan toch op weg naar de 1-0 maar Sonny Adriaens sprong zijn doelman bij op de lijn. Net voor het half uur was het dan toch zover: Tim Van Den Bleeken mocht iets te gemakkelijk wegdraaien en de bal in de korte hoek binnen schieten. Rood-groen was andermaal op achtervolgen aangewezen en moest dat ook nog eens doen zonder topschutter Philippe Biernaux. De matchwinnaar uit de heenronde, wiens doelpunt de wereld rondging, werd afgelopen maandag met succes geopereerd aan de schouder en is begonnen aan een maandenlange revalidatie. Geen wereldgoals dus dacht iedereen maar dat was buiten Steve Bartholomeeussen gerekend. De manier waarop hij de bezoekers binnen de minuut weer langszij trapte was meer dan een verdienstelijke poging. Mariaburg was zelfs heel even van slag maar Dennis Van Hofstraeten en Steve Bartholomeeussen konden net niet profiteren. Geen 1-2 maar wel 2-1 luttele seconden voor de rust wanneer Nicolas Le Grelle de bal ongestoord tussen drie tegenstanders simpel voorbij Tim Goossens mocht duwen.

Ondanks de felle tegenwind tekende Zoersel na de rust voor het betere van het spel. De ingevallen Keane Tomboy, die volgend seizoen de kleuren van reeksgenoot ZWE Kessel gaat verdedigen, werd knap door de buitenspelval geloodst maar aarzelde te lang. Ondertussen beleefde Tim Goossens een vrij rustige tweede helft. De thuisploeg speculeerde op dat ene kansje om de wedstrijd te beslissen maar dat kwam er niet. De bezoekers mochten dus blijven geloven in meer. Zeker wanneer Dennis Van Hofstraeten een uitstekende mogelijkheid voorlangs mikte en Keane Tomboy naast de bal maaide. De spanning aan de Zwemdoklei in Brasschaat steeg, temeer daar scheidsrechter Paul Gorremans het constant tijdwinnen van de thuisploeg met ruim 7 extra minuten bestrafte. Tim Goossens zorgde nog voor de nodige onrust in het strafschopgebied van de thuisploeg maar Jan Dillen trapte na het nodige geharrewar over. En na ruim 95 minuten hield doelman Jonathan Baert opnieuw Jan Dillen van de gelijkmaker. Meteen ook het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd.

Door deze nieuwe nederlaag moet Zoersel KFC Meer (dat gisteren met 0-4 de maat nam van Pulderbos) opnieuw laten voorgaan. De tweede stek blijft echter mogelijk want FC Merksem kreeg een pak rammel in het park van Schoten (4-0). Leider en toekomstig kampioen Mariaburg zal het allemaal worst wezen. Zij mogen zich na het paasweekend terecht opmaken voor een titelfeestje.

KFCEZ: Tim Goossens, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Jan Dillen, Cedric Heirman (77′ Glenn Benoy), Sonny Adriaens (60′ Keane Tomboy), Kristof Roelants, Steve Bartholomeeussen, Joery Storms, Jo Wuyts en Dennis Van Hofstraeten

DOELPUNTEN: 29′ 1-0 Tim Van Den Bleeken, 30′ 1-1 Steve Bartholomeeussen, 45′ 2-1 Nicolas Le Grelle

SCHEIDSRECHTER:  Paul Gorremans

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Raymond Coppin en Willy Billiaert