Eerste nederlaag voor reserven A
KVK Mariaburg A – KFCE Zoersel A 2-1 (1-1)

Na het billijk gelijkspel tegen ’s Gravenwezel-Schilde in eigen huis moesten de reserven A van KFCE Zoersel alweer een verplaatsing maken richting Brasschaat. Tegenstander was Mariaburg: een ploeg met een kunstgrasveld dat zo hard aanvoelt als beton. Bovendien kwamen de spelers van Mariaburg vorig weekend niet aan de bak wegens algemeen forfait van Brasschaat. Met 21 punten bekleedde Mariaburg de tweede plaats in het klassement op vier punten van klassementsleider Zoersel.

In de eerste helft van de wedstrijd namen de bezoekers uit Zoersel meteen het heft in handen. Ze waren baas en Mariaburg vond maar geen gaten in de ongewone, maar sterke Zoerselse defensie. Aanvoerder van Mariaburg Jesper Topp Johansen liep er nogal gefrustreerd bij en liep al snel tegen een gele kaart aan. Een man met tonnen ervaring en iets te veel noten op zijn zang, maar dé vedette van de thuisploeg. Hij moest echter toezien hoe zijn ploeg op achterstand kwam na een doelpunt van Wouter Truyen. De Zoerselse gelegenheidsspits heeft zijn neus voor doelpunten blijkbaar teruggevonden. Rood-groen leek weinig problemen met Mariaburg te hebben. De thuisploeg had slechts een paar kansen voor de pauze, maar de beste poging werd van dichtbij naast doel geknikt. De bezoekers dachten dat ze Mariaburg in een houdgreep hadden, maar niets was minder waar… Balverlies op eigen helft en als een duiveltje uit een doosje trapte Johansen het leer vanop een meter of 25 staalhard en onhoudbaar tegen de netten. Misschien niet helemaal verdiend, maar de bordjes hingen opnieuw in evenwicht voor de pauze: 1-1 was de ruststand.

De leider uit Zoersel had niet het gevoel dat Mariaburg meer kwaliteit in de kleedkamer had en dus werd er geopperd om minstens één punt te pakken op een onvertrouwde grasmat. Toch was rood-groen het noorden kwijt en werden ze helemaal weggedrukt door de thuisploeg. Na een vrije trap op de helft van de tegenstander werd er dom balverlies geleden en met een goed uitgevoerde counter kwam Mariaburg verdiend op voorsprong. De positieve spiraal van de eerste helft was verdwenen, maar de doodsteek van de thuisploeg bleef uit. In het slotkwartier kwam er dan toch een ultieme poging om een punt mee naar Zoersel te nemen. Sander Verbraeken trapte een bal net naast de verkeerde kant van de paal en Jeroen D’Huys claimde nog een strafschop en de tot dan toe strenge scheidsrechter leek even te twijfelen, maar weigerde uiteindelijk de bal op de stip te leggen. Mariaburg hield stand en nadert tot op één punt van de leider. De mannen van Nico Wouters vonden dat er meer in zat, maar keerden met een wrang gevoel huiswaarts.

Na een teleurstellende één op zes verkleint de voorsprong op eerste achtervolger Mariaburg naar één schamel puntje. Nog geen man over boord, want de leidersplaats blijft in Zoersel. Toch is een negen op negen in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop een absolute must. De spelers van KFCE Zoersel beseffen dat het resultaat van de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Donk ontzettend belangrijk is om vol vertrouwen naar tweede achtervolger Maria ter Heide te trekken.