Zoersel zet zegereeks verder
KSOC Maria Ter Heide – KFCE Zoersel 2-3 (1-2)

Twee afwezigen bij Zoersel voor de eerste echte opdracht in het nieuwe jaar. Coach Creve verbleef (op scouting?) in Barcelona zodat Nico Wouters als T1 op het scheidsrechterblad verscheen.  Centraal achterin verving Sonny Adriaens de geelgeschorste Jo Wuyts. Jan Dillen kwam op linksback en Cedric Heirman op rechts. De net herstelde Dieter Van Eyndhoven kreeg een zitje op de bank.

Het is toch altijd wat bang afwachten die eerste wedstrijd na de winterstop. Maar op een goed bespeelbaar veld was van mogelijk vormverlies zaterdagavond weinig te merken. Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval en het tempo lag van in het begin dan ook erg hoog.

Vooral Zoersel kende een blitzstart en na amper een minuut spelen had Sander Verbraeken er op aangeven van Wouter Truyen al één in het mandje liggen. Sander zou de ganse wedstrijd trouwens razend gevaarlijk blijven in de zestien en had even later na een scrimmage voor doel alweer prijs: 0-2.

Maar ook Maria-ter-Heide kreeg kansen. Vooral de bedrijvige Bart Vermeulen bleef de Zoerselse verdediging geselen en er was een attente Tim Goossens nodig om erger te voorkomen.  In de 21’ moest hij zich na een doorgekopte inworp dan toch gewonnen geven zodat de spankracht in de wedstrijd bleef. Nadat de plaatselijke trainer Philippe Biernaux met het nodige theater zijn derde gele kaart van het seizoen had aangenaaid werd met een 1-2 stand de rust bereikt.

Net na aanvang van de tweede helft werd de ‘Vinnige Verbraeken’ show echter alweer verdergezet en nette Sander zijn 5de (vijfde!) in 2 wedstrijden, goed voor 100% van de Zoerselse productie over beide matchen trouwens. Zoersel controleerde de wedstrijd verder, maar vergat de klus af te maken en toen MtH in een alles of niets poging haar luchtmacht in stelling bracht had het vijf minuten voor tijd hier ook succes mee. De 2-3 bleef evenwel op het bord en aangezien zondag de topper tussen Merksem en Meer wordt gespeeld laat minstens één van de rechtstreekse concurrenten dit weekend punten liggen …

KFCEZ: Tim Goossens, Sonny Adriaens, Aron Geerts, Cédric Heirman (81′ Dieter Van Eyndhoven),  Jan Dillen, Kristof Roelants (91′ Joery Storms), Sander Verbraeken, Steve Bartholomeeussen, Wouter Truyen (77′ Jorne Smits), Philippe Biernaux en Dennis Van Hofstraeten

DOELPUNTEN: 1′ 0-1 Sander Verbraeken, 16′ 0-2 Sander Verbraeken, 21′ 1-2 Marinus Kuper, 48′ 1-3 Sander Verbraeken, 85′ 2-3 Nick Volckaerts

SCHEIDSRECHTER:  Dimitri Heylen

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Koen Geeraert en Walter Quick

GEEL: 18′ Nick Volckaerts, 24′ Joppe Tits, 36′ Philippe Biernaux, 45+2′ Joris Talboom, 57′ Jan Dillen, 61′ Sander Verbraeken, 62′ Gertjan Van Looveren, 62′ Nick Meeussen