KVC Oostmalle Sport – KFCE Zoersel 2-4 (2-0)

Salphenkermis is nog steeds een hoogdag in Oostmalle en omstreken en daarvoor moet zelfs het voetbal wijken. De trotse 3-2 zege van de Oostmalse heren vrijdagavond tegen ‘aartsvijand’ Westmalle stond nog te pronken op het scorebord en ook de dames zagen hun wedstrijd op zaterdag vervroegd. In plaats van om 14.30 uur te beginnen zoals voorzien, werden deze reeds om 9 uur aan de aftrap verwacht. Dat weerhield de bezoekers er niet van om na een wedstrijd met twee gezichten na de pauze een 2-0 achterstand alsnog om te buigen in een 2-4 zege. Gevleid zeer zeker, maar rood-groen had hiermee wel zijn sportieve revanche voor de ongelukkige 2-3 uit de heenronde beet.

Trainers Filip Gibis en Dirk Van Den Langenbergh moesten voor dit derby behoorlijk puzzelen want met de geblesseerden Michelle De Belser, Fien Van Elsacker, Jilke Geentjens en Laure Geerts ontbraken maar liefst 4 basispionnen. Zo verhuisde topschutster Ellen Vlayen, dit seizoen al goed voor 16 treffers, naar het hart van de defensie terwijl Donna Van Dijck een basisplek op het middenveld kreeg toebedeeld. Voorin maakte Katrien Was opnieuw haar opwachting.  

Het ontieglijk vroege uur bleek, ondanks de korte verplaatsing, blijkbaar vooral voor de bezoeksters een onverwacht obstakel te zijn. Nog voor de match wel en goed op gang getrapt was de Zoerselse defensie al twee keer op een hoopje gespeeld en leek de thuisploeg met een dubbele voorsprong op weg naar een wel heel gemakkelijke zege. Zeker omdat de kansen voor de thuisploeg bleven komen maar Mira Loos maakte meteen duidelijk vastberaden te zijn om geen derde treffer te incasseren. Een ondermaats en zoekend Zoersel kon slechts één keer dreigen, maar het was wel meteen een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Na een doorbrak van Sarah Truyen deed de dwarsligger echter zijn naam alle eer aan. Voor het overige was het al Oostmalle wat de klok sloeg. Met een 2-0 ruststand mocht dus vooral rood-groen best tevreden zijn, met het spel daarentegen allerminst.

Een donderpreek, het heuglijke nieuws dat de Zoerselse familie nog dit jaar zal uitgebreid worden (proficiat Ellen !), een vervanging én enkele positiewissels (zo nam Ellen Vlayen opnieuw plaats in de spits en verhuisde Donna Van Dijck na de pauze voor het eerst in haar carrière als een ouderwetse libero werd uitgespeeld) gaven de tweede helft plots een heel ander aanzien. Zoersel kwam nu wel tot combineren waardoor de kansen nu wel volgden. Na enkele halve kansjes lukte Sarah Truyen het doelpunt van de hoop. Een ‘steal’ van de goed ingevallen Ans Van Hofstraeten lag hierbij aan de basis. De tweede helft uit de heenmatch indachtig (toen KFCEZ fysiek duidelijk sterker bleek) gaf de bezoeksters een extra boost om door te duwen. Met succes want met twee weergaloze acties zette Sara Dieltjens de wedstrijd helemaal op zijn kop. Vooral hoe ze na een heerlijke slalom de 2-2 tegen de touwen mikte was een staaltje van vakmanschap en kunde. 

Ondertussen had ook de thuisploeg opnieuw de rug gerecht en het dient gezegd dat Zoersel na die geweldige gelijkmaker wel enkele malen door het oog van de naald kroop. Bovendien deed ook Mira Loos opnieuw een stevige duit in het zakje. Het bleef wel letterlijk en figuurlijk bibberen tot Mara Janssens in de slotminuten met haar vierde van het seizoen alle spanning wegnam: 2-4. Overdreven cijfers want Oostmalle verdiende zeker niet te verliezen maar Salphenkermis zal dit jaar in Zoersel toch net een tikkeltje zoeter smaken !

Herbeleef de wedstrijd in 100 foto’s !

Print Friendly, PDF & Email
Share