Reserven C weten weer wat verliezen is
Pulle C – KFCE Zoersel C 3-2 (0-2)

Bijna een jaar hebben we het vol kunnen houden. Stiekem droomden we van een ongeslagen jaar, want onze laatste nederlaag dateerde al van november 2013. Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn. Vanmiddag in Pulle maakten we voor het eerst sinds lang weer kennis met de nederlaag. 3-2 werd het op het veld van Pulle.

Voor de verplaatsing naar de groen-witte jongens konden we nog eens rekenen op de diensten van onze assistenkoning Joël Bartholomeeussen. Daarnaast keerde Kiri ook terug uit blessure na een kwaaltje aan de achillespees. Verder geen verrassingen in de kern van Poi Verwilt. De aanwezigheid van Bartholomeeussen werkte voor Pulle als een rode lap op een stier. Opgenaaid en met het mes tussen de tanden verscheen de thuisploeg aan de aftrap, op een veld dat er door de zware regenval erg zompig bijlag.

De thuisploeg grijpt meteen de macht. Zoersel moet achteruit en heeft moeite om Pulle van het eigen doel weg te houden. Dankzij een nodige dosis gelukt blijft de brilscore vooralsnog op het bord. Gaandeweg krijgt rood-groen eindelijk wat meer grip op de partij, en een beetje tegen de gang van het spel in worden ze daarvoor beloond. Niemand minder dan Sven Eelen kan op aangeven van Joël de 0-1 over de keeper frommelen. Sven vierde afgelopen weekend trouwens zijn 37ste verjaardag. Gezien het feit dat hij nog steeds gezellig ronddartelt op een voetbalveld als in zijn beste jaren, maken wij ons sterk dat hij nog lang niet versleten is. Pulle is niet aangeslagen na de achterstand, maar enkele minuten later staan ze 0-2 in het krijt dankzij Sean Vanuffelen. Toch heb je niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld is, want Pulle blijft beuken op de defensie van de bezoekers. Zo is er nog een erg heet standje voor de goal na een hoekschop, maar gelukkig kan Vincent Adriaansens redding brengen op de doellijn. Rusten doen we bij 0-2.

Het eerste kwartier na rust geen doelpunt slikken was het devies. Daar leken we aanvankelijk nog in te slagen, maar even voor het uur moeten de bezoekers zich gewonnen geven en is de aansluitingstreffer een feit. Pulle ruikt bloed en de wedstrijd wordt bitsiger. Vooral Joël blijft het mikpunt van geniepige overtredingen en provocaties. Toch mooi dat Joël ook op zijn 48ste de tegenstander nog flink wat schrik kan aanjagen. Zoersel probeert onder de Pulse druk uit te komen, maar het vat van de bezoekers loopt langzaam leeg, want een deftige aanval krijgen de bezoekers niet meer in mekaar. Twintig minuten voor tijd komt Pulle dan ook langszij 2-2. Zoersel blijft vechten voor het puntje, maar wanneer Stijn Van Hofstraten zijn tweede gele karton van de middag verzamelt, verzuipt het kalf helemaal. Ondanks een groot strijdershart slikken we enkele minuten voor tijd de 3-2 vanuit een duidelijke buitenspel, wat de appel nog extra zuur maakt.

Toegegeven, achteraf gesproken viel er weinig af te dingen op de zege van Pulle. We konden vandaag te weinig onze stempel drukken en keerden puntenloos terug naar huis. We onthouden vooral dat er volgende week een nieuwe opdracht wacht die ons de kans biedt om deze nederlaag door te spoelen. Als in eigen huis Bouwel voor de bijl gaat, dan blijven we bovenin lekker meedraaien en is de trein weer vertrokken voor een nieuwe ongeslagen reeks.