K Retie SK – KFCE Zoersel 0-4 (0-2)

Na de ietwat onverwachte(en ook niet verdiende) thuisnederlaag tegen Weelde , wachtte ons met KSK Retie een te duchten tegenstrever. Statistieken lieten zien dat zij thuis nog maar éénmaal verloren waren, en ploegen als Merksplas en Wuustwezel punten afhandig hadden gemaakt. Een blik op het klassement leerde dat enkel een overwinning roodgroen in de voorste rangen  kon houden.

Glenn Adriaens  verkoos om een extra weekje rust in te lassen, Mathias De Mulder was evenmin verlost van zijn liespijn, en tot overmaat van ramp viel ook Jan Dillen in de laatste fase van de opwarming uit met een kuitletsel. Serge Crève posteerde bijgevolg   Joery  Storms in extremis  op linksachter. Maxime De Belser Positief nieuws was er dan weer van  Kristof ‘witte’ Roelants, die na maandenlange afwezigheid opnieuw zijn opwachting maakte in de kern.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd kregen we weinig opwindends te zien. Voetbal tussen, de 2 grote backlijnen, maar geen doelgevaar.

Op de twaalfde minuut lanceerde Matthew Van Staeyen Michael  “Borre” op links. Die omzeilde handig zijn tackelende tegenstrever en legde beheerst af naar de vrijstaande Maxime De Belser. Die werkte zonder pardon af, en scoorde zo zijn eerste goal voor roodgroen. (0-1 ).Hij was daar erg blij mee, en wij ook. De thuisploeg was aangeslagen en wij kregen de bovenhand. Matthew ontfutselde de bal van een Retie-verdediger, en zette “Borre” vrij voor doel. Het gekraakte schot werd door thuiskeeper Ceelen in hoekschop gedevieerd. Hier misten we de kans om Retie op een dubbele achterstand te plaatsen.

Rond het halfuur ging het alarm weer af in de Retiese defensie en vlamde Steve Bartholomeeussen een aflegger van Maxime De Belser rakelings naast. De 0-2 kwam er alsnog op slag van rust, op een cruciaal moment dus. Steve Bartholomeeussen verstuurde een corner naar de eerste paal, waar de inlopende Jossip Braspenninck heel veel vrijheid genoot en binnenkopte. Er diende niet meer afgetrapt te worden, want scheidsrechter Broeckx floot meteen voor de rust.

De thuisploeg kwam, zoals te verwachten viel, erg geprikkeld uit de kleedkamers. Ze drongen rood-groen terug op eigen helft, al moet gezegd worden dat  Zoersel goed gegroepeerd bleef verdedigen en zo verhinderde dat Retie echte kansen bijeen kon spelen. Tim Goossens moest plat op een schot van Peeters, en een verdwaalde lange pass van Schuermans werd door Tim van onder de lat gehaald. Onze jongens kwamen stilaan onder de druk vandaan. Wouter Truyen veroverde de bal op het middenveld, en speelde Maxime aan. Di ehad een subtiele doorsteek in huis, en Steve  Bartholomeeussen trapte oog in oog met Ceelen een meter naast. Hier lieten we een unieke kans liggen om de match op slot te doen.

Retie bleef proberen om de bakens te verzetten, met veel loopvermogen op de flanken, maar voor doel bleef het erg steriel. Enkel een voorzet-schot van Schuermans moest door Tim Goossens van onder de lat gehaald worden, en een kopbal van Peeters verdween naast doel. Dan waren de aanvallen van Zoersel veel scherper. Steve kon met het hoofd net niet  bij een voorzet van Michael Borremans. Ondertussen waren we in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, en viel de match in een definitieve plooi. Matthew Van Staeyen in balbezit aan de “zestien”, een pass veinzen naar de buitenkant, maar in plaats daarvan wat zoolwerk en een laag schot netjes in de hoek: 0-3 en de boeken toe. Een minuut later alweer “Borre” op links met een actie en met rechts een vallend schot, waar de thuiskeeper zich op miskeek. De bal verdween onder zijn lichaam tegen de touwen. De 0-4 op het bord .

Zo nestelen we ons nog steeds comfortabel in de top 5. Zondag  5 maart om 15.00 uur ontvangen we KVV Minderhout in het Jef Mertens stadion. Supporters op post!