Meer – U12B

De U12B hebben in hun eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar duidelijk afstand kunnen nemen van Meer. In een erg faire partij werd het 1-7 voor de bezoekers uit Zoersel. KFC Meer had bijna een half A-plein afgebakend voor deze openingsmatch in de nieuwe reeks. In de Noorderkempen betekent dat dan dat er een zee van ruimte klaarligt om benut te worden, … en daar houden we van!

Tijdens de eerste minuten werd slechts één speelhelft gebruikt. Helaas ging het om ónze speelhelft. De thuisploeg kwam echter niet tot scoren, terwijl de eerste Zoerselse aanvalsgolf wél tweemaal de handen op elkaar bracht. Bij de 0-1 verschalkte Jacob de doelman op vrijschop van Kyan. De 0-2 was er eentje van Kyan op pass van de bedrijvige Kobe.

In het begin van het tweede kwart bleef Zoersel de betere ploeg. De verdediging wist wel raad met de grote afstand tussen de lijnen en gaf nauwelijks kansen weg. Aanvallend knalde Mats om de minuut wel eens een keer voorlangs of op de dwarsligger, en ook Kobe kwam dicht bij een treffer. De laatste minuten voor de pauze waren weer even voor Meer. Hierbij moest Robbe zich een keer gewonnen geven op een vallende bal vanuit de tweede lijn. De reactie volgde meteen in de vorm van de 1-3. Quinten W zorgde hier voor, andermaal op pass van Kobe.

Meer poogde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar stootte op een sterk verdedigende Sander en Quinten C. Ook Robbe kwam een paar keer gepast tussenbeide. Zijn overbuur had meer moeite om zijn netten schoon te houden. Hij kon een owngoal niet vermijden, en ook het lage schot van Laurens was onhoudbaar. We zitten ondertussen aan 1-5.

In het laatste kwartier kon Meer geen vuist meer maken. Onze jongens diepten de voorsprong verder uit. Quinten W was bij de pinken toen een bal terugkaatste van de deklat, en het orgelpunt was weggelegd voor Kyan die een pass van Jacob met de rug naar doel in de verste winkelhaak devieerde.

Waren nog maar eens aan het feest: Robbe, Sander, Mats, Quinten C., Laurens, Jacob, Quinten W, Kobe en Kyan.