U12B – St.-Jozef Rijkevorsel 2-2

Hoewel de haas en de klokken hun voorbereidingen al aan het treffen zijn, stonden de U12B pas vandaag voor hun eerste thuiswedstrijd van het jaar.

Thuis, dat is waar de wind waait. De koude, droge noordooster werd gelukkig enigszins verzacht door een prematuur voorjaarszonnetje. Krokussen trekken er zich misschien aan op, de toeschouwers hoopten zich op te kunnen warmen aan een boeiende wedstrijd.

De eerste minuten hielden de teams mekaar netjes in evenwicht, maar naarmate het eerste rustmoment dichterbij kwam, was het veldoverwicht toch duidelijk voor onze jongens. Het was dan ook geen verrassing dat Kyan de binnenkant van de paal vond, en er mooi 1-0 van maakte.

Het klasseverschil was niet erg groot, en het was dus evenmin verrassend dat de bezoekers in het tweede kwart terug langszij kwamen. De Zoersel-boys legden veel meters af, maar te veel kleine onzuiverheden verhinderden vlotte combinaties. Toch kwam men van tijd tot tijd in de zone van de waarheid. De dwarsligger deed zijn naam alle eer aan, en weerhield Zoersel van een nieuwe voorsprong. 1-1 bij de rust.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Quinten toch de score kon verdubbelen. Helaas zou de Vorselse doelman zich vanaf dan niet meer hoeven om te draaien. Blijkbaar beschikt de jongeman over een bijzonder soort aantrekkingskracht want minstens drie doelrijpe man-op-man situaties eindigden met de bal in zijn armen.

Ook St.-Jozef zorgde voor de nodige gevaarlijke standjes, maar wij, objectieve toeschouwers, verzoenden ons al met de nipte zege tegen een stugge tegenstander tot… Tot een relatief ongevaarlijke bal uit de tweede lijn met een volley verlengd werd en het deksel op de Zoerselse neus terechtkwam.

Voor de oudere lezers refereer ik naar David Platt, de jongeren moeten die naam maar eens googelen. Preudhomme was toen nog een keeper, de ontgoocheling is nog altijd hetzelfde. In de slotminuten forceerde Zoersel nog wel een aantal corners, maar de kloeke verdedigers konden de bal steeds eenvoudig ontzetten.

Het eerste gelijkspel van het seizoen was een feit. (2-2)

De 100% U11-ploeg bestond vandaag uit: Milan, Senne, Quinten C., Jacob, Sander, Kyan, Quinten W., Robbe en Kobe.