Reserven C winnen prestigeduel van U21

U21 – KFCEZ C 1-7 (1-1)

Normaal gezien hadden onze C-reserven een vrij weekend. Maar na het onverwachte forfait van de U21 Brecht (vanwege Pukkelpoperitis), zagen de U21 van Zoersel hun oefenwedstrijd door de neus geboord. Gelukkig boden onze C-reserven de U21 de kans om toch wedstrijdritme op te doen door een onderlinge partij te spelen. De vorige jaren eindigden onze onderlinge duels altijd in een gelijkspel, maar vanmiddag zou het anders uitdraaien. Nog even meegeven dat aan beide kanten om verschillende redenen heel wat spelers ontbraken. De wedstrijd stond, althans in de eerste helft, onder leiding van Stef Van den Langenbergh, later zou David Sebastiao overnemen.

Voor de wedstrijd kon beginnen was er een kleine discussie. Wie mocht er in zijn nieuwe uitrusting spelen? Onze U21 of de C-reserven? Uiteindelijk trokken onze youngsters aan het langste eind. Het inspireert hen dan ook om in de eerste 20 minuten het betere spel op de mat te leggen. Grote kansen levert dat voor hen niet op. Integendeel, de eerste waarschuwing is van de C-reserven en die kan meteen tellen wanneer Poi Verwilt vanop een meter het leer nog tegen de lat weet te koppen. In de rebound vliegt de bal na wat geharrewar tegen de paal, en bij rebound twee schiet Kiri de bal pardoes tegen de lat. Het kon ook even goed Koen geweest zijn, maar gezien zijn killerinstinct vanmiddag, denken we dat Kiri het doelhout trof. Nadien is er nog dreiging aan beide kanten, maar tot uitgespeelde kansen komt het niet. Na dik een halfuur spelen zijn het de Juniors die op voorsprong klimmen. Nick Eyckens komt oog in oog met doelman Verresen en maakt het af 1-0. De C-reserven geven hun antwoord net voor de rust. Koen Hendrickx begint aan een gezondheidswandeling en vloert keeper Toon Van de Langenbergh in de korte hoek 1-1. Met die score trekken we ook de kleedkamers in.

In de tweede helft verandert het spelbeeld helemaal. De U21 hebben het lastig terwijl de motor van de C-reserven op toerental begint te komen. Wellicht zat de plateau AA-drink er tijdens de rust voor iets tussen. Via een ongelukkige own-goal van de anders onverwoestbare Christophe Bulcke wordt het 1-2. Niet veel later maakt Koen Hendrickx zijn tweede van de namiddag na mooi voorbereidend werk van Jorre Koninkx 1-3. Het eenrichtingsverkeer richting doelman Toon Van den Langenbergh. houdt aan. De U21-doelman keept een goede partij, maar moet zich even voorbij het uur weer gewonnen geven na een erg mooie goal van, jawel, Koen Hendrickx. Sean Vanuffelen, met nieuwe coupe, lift het leer over de verdediging, Koen laat de bal één maal stuiten en schiet dan droog in het dak van het doel: 1-4. Het verslag wordt eentonig wanneer we moeten toegeven dat ook de 1-5 van de voet van Koen Hendrickx komt na een strafschop. Het moge duidelijk zijn dat zijn zware inspanningen in het KZ op donderdag hun rendement hadden deze middag. De U21 moeten de kelk tot op de bodem ledigen. Want de man die in de vorige matchen vooral uitblonk in het missen van kansen, tekent nu voor de 1-6: Na een vrije trap van Bart Soetemans werkt Siebe Jacops mooi af. Over het missen van kansen kan gelegenheidsspits Poi Verwilt vanmiddag wel meepraten trouwens. Net voor tijd mikt hij een nieuwe mogelijkheid met de punt van de voet tegen de paal, gelukkig is Sean Vanuffelen goed gevolgd en 1-7.

Een zwaar verdict voor onze Juniors, terwijl onze C-reserven het goede van tegen Bouwel bevestigen. Wel meegeven dat het voor onze U21 slechts hun eerste wedstrijd was, dus die jongens moeten nog groeien naar het goede vormpeil. Woensdag wacht voor onze C-Reserven den Drengel. Benieuwd of we daar opnieuw de voorhamer kunnen bovenhalen.