KFCEZ vergeet klus te klaren voor de rust wat zuur opbreekt
Verbroedering Arendonk  – KFCEZ  1 -1  (0-1)

In competitieverband hadden we de thuisploeg voor dit seizoen nog nooit bekampt en het was voor roodgroen een eerste kennismaking met het complex in de schaduw van de kerktoren. In de heenronde was rood-groen ontgoochelend  met lege handen achter gebleven en was de wil groot om iets recht te zetten.

KFCEZ  startte niet onaardig en bleek al gauw over meer voetbalvermogen te beschikken. Toch was het de thuisploeg die als eerste dreiging creëerde. De kwieke Hulselmans maakte zich los van Glenn Adriaens en kwam schuin voor doel. De terugkerende Glenn hinderde net voldoende en het schot ging nog tamelijk ver voorlangs buiten. Rood-groen nam de wedstrijd in handen en knutselde op rechts een goede combinatie in elkaar. De opgerukte Sonny Adriaens verstuurde een perfecte center op het hoofd van Maxime De Belser. Die liet keeper Broeckx kansloos. Na 6 minuten stonden we 0-1 voor.

De aanvalsgolven bleven komen. In minuut 12 alweer een fraaie combinatie op de rechterkant. Matthew speelde in op Steve Bartholomeeussen, die de bal slim liet passeren. Maxime De Belser plaatste in één tijd op doel, maar keeper Broeckx devieerde  de bal naast. De pogingen van Arendonk strandden vaak nog voor de grote backlijn, enkel kapitein Michiels kwam gevaarlijk opzetten na een één-twee maar Levy ging goed plat op zijn afstandsschot. Halfweg de eerste helft verstuurde Steve een strakke voorzet,  die door de thuiskeeper half gemist werd.  Sam Van Beurden kreeg een unieke kans om de 0-2 op het bord te zetten, maar was te overhaast. Een teruggekeerde verdediger haalde zijn poging nog van de lijn.

Even later werd Sam weer diep gestuurd, maar zijn schot kon Broeckx niet in verlegenheid brengen. Kort voor de rust gaf lijnrechter Marien aan dat een voorzet door een Arendonkse verdediger met de arm werd gespeeld. Volgens vriend en vijand gebeurde dit binnen de rechthoek, maar de scheids legde de bal er buiten. Rood-groen dus met een krappe voorsprong de rust in. Het voetbal was niet onaardig, alleen het rendement was weer te klein.

De tweede helft verliep totaal anders. De thuisploeg zette hoge druk en zag dan ook nog haar eerste aanval in een doelpunt uitmonden. De snelle Hulselmans werd de diepte ingestuurd en rondde alleen voor Levy Moorkens beheerst af. (1-1) Alles was te herdoen. Het samenspel van roodgroen kwam er niet meer uit en de powerplay van Arendonk zorgde er enkele keren voor dat de alarmbel afging. Zo werd een actie en een voorzet van Wuyts door Maxime De Belser in extremis weggehaald. Aanvoerder Michiels infiltreerde meer en meer en zorgde voor problemen.

Na een kwartier kwam KFCEZ af en toe toch weer de neus aan het venster steken. Een hoekschop werd in het strafschopgebied weer met de arm beroerd, maar ref Nijs had niets gemerkt. De thuisploeg ging vol voor winst en legde toch wel wat druk op ons verdedigend compartiment. Steve Bartholomeeussen kreeg na een afgeweerde hoekschop nog een ideale scoringskans, maar zijn vizier stond niet scherp.

Het laatste wapenfeit , zowaar een 100% kans, was voor de thuisploeg. Michiels ging op links door en leverde een perfecte lage voorzet af voor Wuyts. Levy Moorkens voorkwam met een sublieme beenreflex de nederlaag.

Er had een heel andere einduitslag op het bord kunnen staan, maar uiteindelijk was het gelijkspel billijk: KFCEZ als betere ploeg voor de rust en Arendonk in de tweede helft.

Zondag 4 februari  om 15.00 uur ontvangen we KSK Weelde  in het Jef Mertens stadion. Supporters op post!

KFCEZ: Levy Moorkens, Sonny Adriaens (85′  Jorge Verbraeken), Aron Geerts, Mathias De Mulder, Steve Bartholomeeussen, Maxime De Belser (59′ Joery Storms), Wouter Truyen, Kristof Roelants, Matthew Van Staeyen, Glenn Adriaens, Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 6′ Maxime De Belser 0-1,  48′ Evert Hulselmans  1-1

GEEL: 57′ Aron Geerts, 67′ Evert Hulselmans, 90′ Kelsey Gys