Vlimmeren Sport – KFCEZ 3 – 1 (0-0)

Voor deze korte verplaatsing diende er alweer gesleuteld  worden aan de opstelling. Glenn en Sonny Adriaens zaten in de lappenmand, waardoor Jan Dillen op de rechtsachter kwam en Stef Van Den Langenbergh centraal in de defensie postvatte. De degradatiedreiging was voor Vlimmeren mathematisch nog niet geweken, maar het leek er ondertussen toch wel op dat Verbroedering Balen volgend seizoen een reeks lager zou voetballen.

Van bij de aftrap posteerde roodgroen zich op de helft van de thuisploeg, met veruit het meeste balbezit als gevolg en er werden enkele fraaie combinaties in mekaar gestoken. Steve Bartholomeeussen had een halve volley over getrapt en even later verscheen Jossip Braspenninckx alleen voor doelman De Brouwer, maar die pareerde met een reflex de poging.

KFCEZ bleef domineren en enkele  kansen afdwingen. Ofwel zat er in extremis nog een tegenstrever tussen, ofwel misten de schoten het doelkader. Het moet gezegd dat de scherpte voor doel ontbrak. Vlimmeren kon daar in de hele eerste helft enkel 2 ongevaarlijke  afstandsschoten tegenover stellen. De thuisploeg viel nog het meest op door haar potige  manier van voetballen. Scheidsrechter Greefs trok in de eerste helft  consequent 3 keer geel voor Vlimmeren. Niettemin gingen we met 0-0 rusten. De ongeschreven voetbalwet die zegt dat, wie de kansen niet afmaakt, het deksel op de neus krijgt, hing toen al als een zwaard van Damocles boven ons hoofd.

Bij de start van de tweede helft veranderde het spelbeeld. Dat was niet zo zeer de verdienste van Vlimmeren, dan wel het gebrek aan overtuiging en energie bij onze jongens. Geen combinatie meer en geen balbezit. Zwart-wit dreigde vooral met haar luchtbrigade op corners die mekaar kort opvolgden. Telkens zeilde het leer niet ver naast. In minuut 61 begon Geentjens aan een slalom doorheen onze defensie, het moet gezegd dat hij weinig weerwerk kreeg, en schoot laag op doel. Tim Goossens weerde die poging af, in de voeten van  diezelfde Geentjens die was doorgelopen. Zijn rebound betekende de 1-0 , een koude douche.

Vlimmeren bleef op en soms over het randje verdedigen en Floren kreeg binnen enkele minuten 2 keer geel voor de neus geduwd, en werd uitgesloten. Dat zorgde weer voor zuurstof en wanneer Jossip de bal toegespeeld kreeg van Steve, prikte hij de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Op dat moment kregen we het gevoel dat winst nog binnen bereik lag. Een vrijschop van Joery Storms zoefde rakelings naast de kooi van De Brouwer. Het venijn zat in de staart, wanneer onze defensie zich 2 keer verkeek op een lukrake verre bal en de ingevallen Schellekens erg opportunistisch scoorde.

Door deze nederlaag en de winst van Vorselaar is de eindronde zowat uit het zicht. We hopen dat de laatste 2 wedstrijden van dit al bij al mooie  seizoen toch met een positieve noot kunnen afgesloten worden.

Zondag  9 april om 15.00 uur gaan we op zoek naar eerherstel in en tegen Loenhout. Supporters op post!

SS

KFCEZ: Tim Goossens, Mathias De Mulder,  Aron Geerts, Stef Van Den Langenbergh,  Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Wouter Truyen (73′ Maxime De Belser), Kristof Roelants, Jan Dillen, Matthew Van Staeyen, Joery Storms (82′ Jeroen Schrijvers)

DOELPUNTEN: 61′ Brent Geentjens 1-0, 63′ Jossip Braspenninckx  1-1, 84′ Thomas Schellekens 2-1, 90′ Thomas Schellekens 3-1

GEEL: 29′ Erwin Van Dooren, 34′ Jonas Leysen, 39′ Sander Van Gils, 64′ Ruben Floren, 65′ Ruben Floren, 72′ Seppe Smits, 75′ Dries Van Herck

ROOD: 65′ Ruben Floren

SCHEIDSRECHTER: Kenneth Greefs
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Kevin Garitte, Walter Van Goubergen