Zoersel houdt titelfavoriet White Star op gelijkspel

White Star – KFCEZ 1-1 (1-0)

Op de 3de speeldag trokken we richting Turnhout, meer bepaald naar Schorvoort, alwaar het plaatselijke White Star haar stilaan verouderde complex. 

Vorig seizoen speelde White Star nog op in 1ste provinciale, en roodgroen wist dat het een lastige klip ging worden.

Dat werd ook op het terrein bevestigd . Van bij het begin trok  de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Het eerste wapenfeit  was een vrije trap, op een interessante plek. Tim Goossens zag deze tot zijn opluchting via de bovenkant van de dwarsligger over doel verdwijnen.

Niet veel later een doorbraak van de thuisploeg op rechts, perfect afgelegd. De lage schuiver verdween via de vingertoppen van  Tim Goossens  in corner. 

Kort daarop werd thuisaanvaller Jansen met een diepe bal vrijgespeeld. Hij omspeelde handig de uitgekomen Tim Goossens, maar zijn lobbal verdween gelukkig voor roodgroen aan de verkeerde kant van de paal. KFCEZ mocht zich gelukkig prijzen dat de brilscore nog op ,het bord stond.

We waren al bijna een halfuur aan het spelen, wanneer roodgroen een eerste keer in de buurt kwam van thuisdoelman Sels. Een lage voorzet van Sam Van Beurden belandde na een scrimmage bij Kristof Roelants, maar hij plaatste de bal over de goal.  KFCE  kwam vanaf dan beter in de match, zonder echter voor grote dreiging te zorgen.

White Star bleef een doelpunt najagen . Nadat Jansen eerst nog een kopbal naast had geplaatst, kwam in minuut 43 toch de 1-0 op het bord. De aanzet werd andermaal gegeven via de rechterkant, waar Canters na een lange inspanning voorzette tot in de loop van de inlopende Van Gils, die het leer tegen het net devieerde. Zo net voor de rust een tegenvaller voor roodgroen. Maar op dat moment niet onlogisch.

Na de rust kreeg de thuisploeg vrij snel een unieke mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de vrijgespeelde Daelemans verkoos om nog breed te leggen op een ploegmaat. De teruggekeerde Jossip kon die pass gelukkig nog onderscheppen.

Vanaf dat moment trok KFCE het initiatief naar zich toe, en de thuisploeg kwam onder druk. In minuut  59 een goed getrapte vrijschop van maxime De Belser belandde via het hoofd van Steve Bartholomeeussen in de voeten van Jossip Braspenninckx. Hij gaf doelman Sels geen kans, zodat de 1-1 op het scorebord verscheen.

De druk in en rond het strafschop gebied van White Star hield aan. Jossip trapte een schot hoog over,en een listige doorsteek van Steve Bartholomeeussen  vond geen ploegmaat om af te werken. Kort daarop verscheen Steve erg schuin voor doel, maar thuisdoelman Sels weerde zijn poging af.

Diezelfde Sels  werd de redder in nood voor de thuisploeg. Eerst pareerde hij met een schitterende beenreflex een poging van kortbij van Sam Van Beurden, en verder stopte hij in 2 tijden een poging van de doorgebroken Steve Bartholomeeussen.

De match bleef intensief , hier en daar gekruid met enkele pittige overtredingen. Scheidsrechter Geboers haalde  in deze fase wel terecht geel boven, maar had ons inziens verzuimd om eerder in de match een opeenvolging van vervelende overtredingen van de thuisploeg  met geel te bestraffen .

De stand bleef onveranderd. Al bij al een terechte puntendeling, al had roodgroen in de slotfase de 3 punten kunnen meegraaien.

Met 5 op 9 (2 uitwedstrijden) en een 4de plaats is onze start zeker geslaagd. Taak om daar nu een  prima vervolg aan te breien.

Zondag  17 september  om 15.00 uur ontvangen we Linda Olen  in het Jef Mertens stadion.

Supporters op post!

 

Samenvatting KFCE TV:

KFCEZ: Tim Goossens, Mathias De Mulder,  Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens, Kristof Roelants,  Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Maxime De Belser (75′ Joery Storms), Sam Van Beurden en Jeroen Schrijvers (52′ Matthew Van Staeyen)

DOELPUNTEN: 43′ T Van Gils 1-0, 65′ Jossip Braspenninckx 1-1

GEEL: 55′  Gert Geudens, 56′ Jelle Van der Heyden, 63′ Kristof Roelants, 77′ Jossip Braspenninckx

ROOD

SCHEIDSRECHTER: Jeff Geboers
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Paul Meerts en Herman Maes

Print Friendly, PDF & Email
Share