Reserven A steviger aan de leiding
VC Wijnegem A – KFCE Zoersel A 2-6 (0-1)

Na de 0-5 overwinning op het kunstgras van Brasschaat moesten de Zoerselse A-reserven naar Wijnegem. Het was de warmste oktoberdag sinds 1901 met temperaturen tot 24 graden. In die oktoberhitte werden de spelers voor de leeuwen geworpen.

De wedstrijd zat op slot en Zoersel vond niet de gepaste sleutel om het blok van Wijnegem te ontwrichten. Weinig kansen in een nogal potige eerste helft van de wedstrijd. Na 12 minuten spelen kwam Wuilmart Ashley veel te laat ingegleden op Sander Verbraeken. Met zijn late tackle op de enkels van Verbraeken solliciteerde hij naar een rode kaart, maar de scheidsrechter vond het nog te vroeg in de wedstrijd en trakteerde hem op een geel karton. Ook Zoersel was niet vies van een overtreding meer of minder. Wout Van Hofstraeten trok zijn voet niet terug en ging vol door op de schenen van zijn tegenstander. Ook hij kwam goed weg met slechts een gele kaart. Dan toch eindelijk eens een kans voor Zoersel door een onderschepping van Wout Van Hofstraeten op het middenveld. Hij zag aanvoerder Dennis Van Hofstraeten vrij staan en die stiftte de bal over de Wijnegemse verdediging. Jorne Smits, dé man van De Kroon in Wechel, trapte de bal naast de doelman tegen de netten: 0-1. Meteen ook de ruststand na een zeer matige eerste helft met veel slordige lange ballen en controles. Zou het aan de bloedhete omstandigheden hebben gelegen? En kreeg het volk in de tweede helft nog waar voor hun geld met een mogelijke doelpuntenkermis?

In de tweede helft was het voetbal beter, maar champagnevoetbal kregen de supporters echter niet voorgeschoteld. Overtredingen bleven maar komen en na een actie van alweer Sander Verbraeken zette Van De Vijver Jeroen een tackle langs achter in. Rood was het zeer strenge verdict van de man met de fluit. Van De Vijver mocht de douches gaan opzoeken en Wijnegem moest met tien spelers verder. Noch de spelers van Wijnegem, noch de gladiatoren van Zoersel vonden dit een correcte beslissing, maar de scheidsrechter heeft het altijd aan het rechte eind zeker? Zo kon rood-groen de mannen van Wijnegem helemaal afmatten door een man-meer-situatie. De misser van de wedstrijd komt op naam van Jorne Smits, ‘Jorno’ voor de vrienden, die eerst vijf spelers in de wind had gezet en daarna nog de doelman wou dribbelen, maar het nummer 1 van Wijnegem had die actie doorzien en plukte de bal uit de voeten van de wendbare ‘Jorno’. Doelpunten kwamen nog van de voeten van Jorne Smits, Jeroen Schryvers, Dennis Van Hofstraeten en van het hoofd van kampfschwein Dieter Van Eyndhoven. In totaal vielen er zeven gele kaarten en één rode kaart. Door het gelijkspel van Mariaburg tegen Halle loopt KFCE Zoersel al vier punten uit op eerste achtervolger Mariaburg. Mensenlief, moet er nog zand zijn?

Ondanks het wisselvallige voetbal van de A-reserven van KFCE Zoersel staan ze opnieuw bovenaan in het klassement. Toch willen de supporters ook spektakel en schitterende acties zien. Krijgt de twaalfde man op 25 oktober champagnevoetbal te zien tegen Ekeren of schenken de A-reserven slechts een goedkope Spaanse cava?

Opstelling KFCE Zoersel:
Talentvolle doelman: Levy Moorkens
Rotsen in de verdediging: Dieter Van Eyndhoven – Koen Denies – Stef Van Den Langenbergh – Jeroen D’Huys
Bazen op het middenveld: Wout Van Hofstraeten – Jo Wuyts – Joery Storms
Wendbare aanvallers: Jorne Smits – Dennis Van Hofstraeten – Sander Verbraeken
Ingevallen in de tweede helft : Jeroen Schryvers – Maarten van der Burgt – Glenn Benoy

Doelpunten: Jorne Smits (2x) – Jeroen Schryvers (2x) – Dennis Van Hofstraeten – Dieter Van Eyndhoven