Wind en rood-groen blazen Witgoor Dessel van het veld
Witgoor Dessel – KFCE Zoersel 2-5 (0-4)

Gejaagd door een stormachtige  wind reisden we afgelopen zondag af naar Witgoor Dessel, in een nog niet eens ver verleden steevast terug te vinden in de derde en vierde nationale afdeling. Met de schorsingen van Steve Bartholomeeussen en Joery Storms was het weer puzzelen geblazen voor Serge Crève.  Glenn Benoy  met zijn debuut op linksvoor en Gert Wertelaers voor de verdediging,  verschenen op het wedstrijdblad.

Kapitein Glenn Adriaens had de toss gewonnen en verkoos het strakke windvoordeel. Een goede zet, zoals zou blijken. Roodgroen begon met overtuiging. In minuut 5 omspeelde Sonny Adriaens 2 tegenstanders, en bracht Wouter Truyen vrij op rechts. De inlopende Glenn Benoy liet de lage voorzet slim door en de vrijstaande Joren Nuyts had geen moeite om het leer binnen te schuiven. Een snelle 0-1 voorsprong gaf onze jongens vleugels. Wat later een vrije trap op ruim 25 meter van het thuisdoel met Glenn Adriaens achter de bal. De strakke rugwind indachtig vlamde hij het leer rechtdoor. Doelman Van Staay probeerde de bal op de borst te klemmen, maar loste. Jammer genoeg was niemand goed gevolgd.

Halfweg de eerste helft leidde balverlies op eigen helft tot het eerste echte gevaar aan de overzijde: Huygens  schoot van op ruim 20 meter de bal via de vingertoppen van Tim Goossens tegen de bovenkant van dwarsligger. Witgoor kreeg  ruim 10 minuten wat meer balbezit en duwde roodgroen meer op eigen helft. Behalve bij een tweetal vrij trappen, redelijk makkelijk gestopt door Tim Goossens, was Witgoor echter niet in staat om voor groot gevaar te zorgen.

KFCEZ was zondag daarentegen uiterst efficiënt. Rond het halfuur kwam Sonny Adriaens aan de hoek van de grote rechthoek in balbezit en zorgde voor een precieze pass naar Joren Nuyts. In plaats van een poging op doel, bracht hij de bal met een hieltje tot bij Matthew Van Staeyen, die fijn in de hoek besloot. 0-2 voor, na opnieuw met een fase met voldoende volk in de “zestien” van Witgoor. De thuisploeg leek aangeslagen en de roodgroene aanvalsgolven bleven aanrollen. Matthew verslikte zich eerst nog in een voorzet van Wouter, een schot van Joren Nuyts werd afgeblokt en uit de daaruit volgende corner sprong  Aron Geerts  hoger dan zijn tegenstrever, en kopte zo de 0-3 binnen.(minuut 38).

Geen 2 minuten later  nette Matthew Van Staeyen dan toch zijn tweede van de namiddag. Even wat holderdebolder voor de grote backlijn, Matthew in balbezit en met een lage schuiver in de linker benedenhoek was de 0-4 een feit. Het roodgroene supportersgild amuseerde zich en moest zich in de arm knijpen om te checken of dat alles wel echt was. 0-4 was ook de ruststand.

De tweede helft moest dan ook een gezondheidswandeling worden… tenzij de thuisploeg snel een goal zou kunnen maken.  Jammer genoeg gebeurde dat ook, en erger nog, binnen de 4 minuten had Witgoor de achterstand gehalveerd! Eerst kreeg de thuisploeg  een vrijschop net buiten de  backlijn, en die werd door spits Davy Wagemans hard naast de paal binnengedraaid. Geen 2 minuten later een diepe pas die door de snelle Van Genechten goed werd ingeschat. Hij schoot vanuit een scherpe hoek door de benen van Tim Goossens de 2-4 op het scorebord. (Dat was jammer genoeg defect).

Het gevolg was een herwonnen geloof bij geelgroen en paniek in de tent bij roodgroen. Dat kon alleen maar worden afgeblokt door zo snel mogelijk de kloof weer uit te diepen. En gelukkig gebeurde dat ook. In minuut 52 zette Jossip Braspenninckx zich achter een vrijschop. De bal hoog voor doel en de onvermijdelijke Wouter Truyen die precies timede en de bal onhoudbaar voorbij de wanhopige Van Staay kopte. Het was snel duidelijk dat Witgoor deze klap niet meer te boven ging komen. De thuisploeg bleef wel proberen, maar roodgroen had het vertrouwen herwonnen. Een harde pegel verdween via de bovenkant van de dwarslat over doel en Wagemans schroeide nog eens met een snoeiharde vrije trap de vuisten van Tim Goossens.

Aan de overkant was Wouter Truyen constant een dreiging voor de afweer, maar uitgespeelde kansen bleven echter uit. Zo floot de goed leidende Jan Nijs af bij een onverhoopte 2-5 eindstand. Met deze zege komt KFCEZ voor de derde keer dit seizoen, en met nog 2 wedstrijden in de heenronde te gaan, aan de leiding. Wie dat vooraf had voorspeld, hadden we voor gek gehouden.  Proficiat aan de ploeg en de trainers!

Volgende week zondag om 14.30 uur  in het eigen Jef Mertens Stadion  tegen KSK Loenhout. Supporters op post!

SS

KFCEZ: Tim Goossens, Mathias De Mulder, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Sonny Adriaens, Gert Wertelaers, Jossip Braspenninckx , Matthew Van Staeyen (82′ Jorgen Asselberghs), Wouter Truyen, Glenn Benoy (72′ Jan Dillen) en Joren Nuyts (84′ Jeroen Schryvers)

DOELPUNTEN: 4′ Joren Nuyts 0-1, 29′ Matthew Van Staeyen 0-2, 38′ Aron Geerts 0-3, 40′ Matthew Van Staeyen 0-4, 47′ Davy Wagemans 1-4, 49′ Jorne Van Genechten 2-4, 52′ Wouter Truyen

GEEL: 20′ Seppe Coeckelbergs, 46′ Gert Wertelaers, 60′ Tom Janssen, 63′ Glenn Benoy,