Door de beslissing van de crisiscel corona KBVB om alle competities van eerste amateur tot en met vierde provinciale definitief te beëindigen, kwam gisteren abrupt (maar toch niet geheel onverwacht) een einde aan het lopende seizoen. Maar hoe zit het nu precies met eerste provinciale ? We zetten alles even op een rijtje.

De stijgers en dalers worden bepaald op basis van het huidige (herberekende) klassement. De meeste ploegen (waaronder KFCEZ) hebben 26 wedstrijden afgewerkt, een aantal (waaronder ‘s Gravenwezel-Schilde en Hoboken) slechts 25. Door toepassing van de ‘regel van drie’ krijgt men volgend aangepast klassement waarbij alle ploegen evenveel gespeelde wedstrijden tellen.

Herberekend eindklassement eerste provinciale seizoen 2019-2020

Wat betekent dit nu concreet voor eerste provinciale én KFCEZ ?
Door het verlies van de laatste wedstrijd op Kontich zakte rood-groen naar de twaalfde plek waar het nu ook definitief eindigt. ‘s Gravenwezel-Schilde krijgt er door de (afgeronde) herberekening wel een punt bij, maar strandt naast Herentals op één punt van Zoersel.

Sint Dimpna, RVC Hoboken en ‘s Gravenwezel-Schilde eindigen op de drie dalersplaatsen en degraderen bijgevolg naar tweede provinciale. Omdat er met Bornem ook een ploeg uit nationale degradeert zakt ook VC Herentals naar tweede. KFCEZ ontsnapt op de twaalfde plek dus ternauwernood aan de degradatie !

Het leukste nieuws valt uiteraard te rapen bij de ploegen bovenaan het klassement. Lille is de nieuwe (en oververdiende) kampioen en promoveert naar de derde amateurafdeling. Omdat er met VV Vosselaar en KFC Duffel twee teams uit tweede amateur zijn die er voor gekozen hebben een herstart te nemen in provinciale promoveren ook RC Mechelen en KFC De Kempen naar nationale !

De vrijgekomen plaatsen in eerste provinciale worden ingenomen door Bornem (degradant derde amateur), VV Vosselaar en KFC Duffel (geen licentie voor nationale meer aangevraagd) en 5 stijgers uit tweede provinciale. Dit zijn de kampioenen Rapid Leest (2A) en Bevel (2B), aangevuld met de ploegen die over beide reeksen na deze teams de meeste punten behaalden. Dit zijn allemaal teams uit 2B, namelijk Ranst, KBSK Retie en OG Vorselaar.

Voorlopig ziet eerste provinciale voor het seizoen 2020-2021 er dus als volgt uit: VV Vosselaar, SV Bornem, Heikant, Nijlen, Berg en Dal, Oppuurs, Wezel, Ternesse, Antonia, Kontich, Rapid Leest, Bevel, Ranst, Retie, OG Vorselaar en KFCEZ.

Print Friendly, PDF & Email