Elke wedstrijd verdient een goede scheidsrechter!

KFCEZ zet de komende jaren actief in op een project waarbij we clubscheidsrechters rekruteren, behouden en opleiden zodat ze op termijn eventueel kunnen doorgroeien naar officiële KBVB-scheidsrechter. Om dit project stevig af te trappen, zijn we eerst op zoek naar een Referee Ambassador. 

Wil jij graag meewerken aan een positieve omgeving voor scheidsrechters in onze club?  Ben jij een motivator voor (jeugd)spelers, trainers en andere clubleden en wil je hen warm maken voor de arbitrage? Dan ben jij misschien wel die gemotiveerde vrijwilliger waar wij naar op zoek zijn.

Het Referee Ambassadorproject wordt gedragen door het voltallige bestuur.  Bovendien kan je rekenen op de steun en expertise van de Koninklijke Noord-Kempische Scheidsrechtervriendenkring (KNKSV) waarmee een samenwerkingsverband wordt aangegaan.

Referee Ambassador is een nieuwe rol binnen de club. De aangestelde vrijwilliger kan die rol dus mee bepalen. Mogelijke taken zijn

– jonge spelers interesse in de arbitrage bijbrengen,
– een rotatiesysteem invoeren om jeugdspelers actief wedstrijden te laten leiden,
– clubscheidsrechters aanduiden voor jeugdwedstrijden naargelang hun mogelijkheden,
– de arbitrage van clubscheidsrechters observeren en hen bijsturen,
– clubscheidsrechters met mogelijkheden klaarstomen om de stap naar de officiële arbitrage te zetten,
– zorgen voor een positief klimaat tegenover scheidsrechters op de club,
– via de afgevaardigden supporters, spelers en trainers aanspreken op hun gedrag,
– verbinding maken met verschillende partijen die bij de arbitrage betrokken zijn en onze club mee kunnen ondersteunen (Scheidsrechtervriendenkring, Bureau Arbitrage, andere referee ambassadors, …).

Heb je interesse, neem dan zeker contact op met Jo Thielens 0472 82 51 56 ! 


Print Friendly, PDF & Email