Scheidsrechters

Voor de 206 wedstrijden die gespeeld werden in eerste provinciale werden in totaal 35 scheidsrechter ingezet (refs in bold floten wedstrijden van KFCEZ). Met 11 wedstrijden kwamen Gerry Saenen en Michaël Costermans het vaakst in actie. Omar El Filali is met 10 wedstrijden op de teller derde. Drie refs werden slechts één keer ingezet.
 
Scheidsrechters eerste provinciale 2019-2020

Topschutters eerste provinciale

Er werd het voorbije seizoen vlot gescoord in eerste provinciale want de 206 afgewerkte wedstrijden leverden in totaal 733 doelpunten op of een gemiddelde van meer dan 3,5 per match.  In totaal kwamen 173 verschillende spelers tot scoren. Maico Gerritsen (Lille) volgt met 24 doelpunten Nick Jansen (vorig seizoen Wuustwezel en nu bij De Kempen goed voor 15 doelpunten) op als onbetwiste topschutter van eerste provinciale.  Kampioen Lille telt met Sherjill Mac-Donald trouwens nog een speler in de top 3. De Kempen telt maar liefst 4 spelers die 12 keer of meer scoorden.  Axel Wens strandt in zijn debuutjaar voor KFCEZ al meteen op een knappe veertiende plek met 10 doelpunten.  

Topschutters eerste provinciale 2019-2020

Topschutters KFCEZ

KFCEZ scoorde dit seizoen 42 keer of een gemiddelde van 1,62 per wedstrijd. Dit zijn er 13 minder dan vorig jaar (toen wel 4 wedstrijden meer) toen een gemiddelde van 1,83 werd gehaald. Nieuwkomer Axel Wens toonde zich meteen een prima opvolger voor Bart Hendryckx als topschutter. De Mallenaar, een jaar eerder nog actief in vierde provinciale, startte niet eens als basisspeler aan het seizoen, maar was uiteindelijk wel goed voor 10 doelpunten.  Sam Van Beurden scoorde één keer minder terwijl aanvoerder Aron Geerts met 4 doelpunten het podium vervolledigt.

Bij de dames verlengde Sarah Truyen haar titel van topschutster. Met 22 doelpunten in 22 wedstrijden is de Zoerselse spits voor het tweede jaar op rij goed voor exact één doelpunt per match. Jilke Geentjens strandt met 8 doelpunten op de tweede plek, voor Sara Dieltjens (die volgend seizoen naar Gierle trekt) en Laure Geerts met 3 stuks.

Met 8 doelpunten kroonde Jorge Verbraeken (volgend seizoen aan de slag bij Gooreind VV) zich tot topschutter bij de provinciale reserven voor Tom Philips en Michiel Bulcke (beide 5 doelpunten). Axel Wens was ook hier goed voor 4 treffers.

Topschutters KFCEZ 2019-2020

Verdeling doelpunten

Gisteren kon u reeds lezen dat KFCEZ het voorbije seizoen 42 keer scoorde. Rood-groen incasseerde echter 56 tegentreffers of een gemiddelde van meer dan 2 per wedstrijd. Opvallend hierbij is dat Zoersel in het laatste kwartier van iedere helft beduidend meer doelpunten slikte (10 in het derde kwartier en maar liefst 13 in het slotkwartier).

Doelpuntenverdeling KFCEZ voor

Doelpunten KFCEZ tegen

Speelminuten heren

Trainer Raf De Houwer deed het afgelopen seizoen beroep op 23 spelers voor de eerste ploeg. Niemand maakte de volledige 2340 minuten (26 x 90) vol. Aron Geerts stond met 2236 speelminuten het langst tussen de lijnen.  De Zoerselse aanvoerder miste slechts één wedstrijd, net als Matthew Van Staeyen die aan 2152 gespeelde minuten komt. Aron heeft met 23 stuks ook het meest aantal volledig uitgespeelde partijen op zijn naam staan voor Jossip Braspenninckx met 22 wedstrijden.  Wouter Van Der Wangen en Lars Nab kwamen het minst in actie, namelijk elk slechts 4 minuten.
Pieter Schrijvers werd het vaakst vervangen (7 keer), terwijl Axel Wens en Tom Philips dan weer het vaakst mochten invallen (ieder 8 keer).

Statistieken heren 2019-2020

Speelminuten dames

Voor het tweede seizoen op rij miste doelvrouw Jarka Vervloet geen minuut van het afgelopen seizoen. Zij was als enige goed voor de volle 23 wedstrijden of 2070 speelminuten. Sarah Truyen, Jilke Geentjens en Mara Janssens misten 1 wedstrijd. In totaal verschenen er 23 speelsters tussen de lijnen.  Charlotte Portael en Sien Nicolaï werden het vaakst vervangen terwijl Steffi Schryvers met maar liefst 12 invalbeurten de titel van ‘supersub’ op haar naam mag schrijven. Jarka Vervloet en Sarah Truyen zijn de enige speelsters die nooit werden vervangen of invielen.

KFCEZ dames statistieken 2019-2020

Gele en rode kaarten

Lille is niet alleen de oververdiende kampioen, het mag zicht met amper 29 gele kaarten ook terecht de ‘fairplaytitel’ toe-eigenen. Ook Heikant slikte amper 29 kaarten maar heeft wel een match minder op de teller.  KFCEZ pakte 59 kaarten en houdt net als in het eindklassement ook hier amper 4 teams achter zich.

’s Gravenwezel-Schilde is de ‘ongelukkige kampioen’ van dit nevenklassement met een totaal van maar liefst 73 kaarten. Met 7 uitsluitingen is Kontich dan weer de ‘kampioen van de uitsluitingen’. Heikant en Lille zijn trouwens ook de enige teams die niemand vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd zagen !

Kaarten eerste provinciale 2019-2020

Kaarten KFCEZ

Niettegenstaande het seizoen met 4 speeldagen werd ingekort incasseerde Zoersel 14 gele kaarten meer dan het seizoen ervoor. Grootste slokop was Steve Nuyts met 7 stuks voor Wouter Truyen met 6.
Rood-groen slikte dit seizoen ook 2 rode kaarten (Wannes Van Elsacker op Heikant (2x geel) en Joery Storms thuis tegen Berg en Dal) terwijl KFCEZ een jaar eerder samen met Lille nog de enige ploeg was die de competite afwerkte zonder uitsluitingen.

Kaarten dames

De dames slikten afgelopen seizoen maar liefst 4 keer zoveel kaarten als een jaar eerder.  Drie gele en één rode kaart brengt het seizoenstotaal op 4 terwijl dat er een jaar eerder slechts eentje was. Sarah Dieltjens slaagde er in Loenhout in om op amper enkele seconden twee keer geel én dus rood te krijgen terwijl ook topschutster Sarah Truyen een geel karton incasseerde.

Bizar en opmerkelijk

Maar liefst 15 verschillende spelers kwamen afgelopen seizoen tot scoren voor KFCEZ in eerste provinciale. Geen enkele andere club uit onze reeks deed beter of even goed.

Ook de 51 doelpunten die de provinciale reserven scoorden, werden door exact 15 verschillende spelers gemaakt.

Met Axel Wens, Pieter Schrijvers, Tom Philips, Jorge Verbraeken, Matthew Van Staeyen, Stef Van Den Langenbergh, Wannes Van Elsacker en Steve Nuyts telt rood-groen maar liefst 8 spelers die voor zowel de eerste ploeg als de provinciale reserven tot scoren kwamen.

KFCEZ is de enige ploeg waartegen gedoodverfd titelkandidaat RC Mechelen geen enkel punt wist te pakken. Zoersel bleef op zijn beurt dan weer puntenloos tegen Nijlen, Berg en Dal, Oppuurs, Kontich en Hoboken.

KFCEZ pakte enkel tegen hekkensluiter Sint-Dimpna 6 op 6

Niettegenstaande het feit dat Zoersel op Sint-Dimpna de meeste tegendoelpunten incasseerde, behield het toch 6 keer de nul op het bord. Enkel Lille, Berg en Dal en Nijlen deden beter !

Zoersel wist afgelopen seizoen geen enkele keer 2 opeenvolgende wedstrijden winnend af te sluiten.Een jaar eerder zette rood-groen nog een reeks van 5 overwinningen op rij neer !

De twee wedstrijden tegen De Kempen leverden maar liefst 17 doelpunten op. Na een onwaarschijnlijke ruststand van 4-5 werd thuis met 4-6 verloren. De revanche in Tielen was echter zoet: KFCEZ boog een 2-0 achterstand om in een spectaculaire 3-4 zege !

KFCEZ kreeg voor eigen publiek maar liefst 4 keer 4 of meer doelpunten te slikken

4 wedstrijden van rood-groen eindigden op 4-1 of 1-4. Slechts één daarvan, namelijk op Sint-Dimpna werd winnend afgesloten.

Print Friendly, PDF & Email