Beste spelers, sympathisanten en ouders,

Het is iedereen voldoende bekend dat het seizoen 2019-2020 abrupt is afgebroken door de pandemie van het covid-19 virus.

Ongetwijfeld is  het in deze tijden de allergrootste  zorg  dat we hier met z’n allen gezond doorheen komen. 

Anderzijds is dit bijzonder jammer omdat hierdoor de climax van het sportseizoen toch ontbreekt. Heel wat wedstrijden van de LAVA jeugdbeker en competitie, alsook diverse activiteiten zoals het VIP- diner, onze Paasbrunch, de eindeseizoens BBQ, onze oud-spelersdag en de kers op de taart: ons  grote jeugdtornooi moesten geannuleerd worden.

Een  positieve noot aan dit alles is de zekerheid dat onze eerste ploeg ook volgend seizoen in eerste provinciale speelt.

Net als zowat alle bedrijven, organisaties en verenigingen, ontsnapt onze club niet aan de harde economische realiteit die het gevolg van het plotse afbreken van alle activiteiten is:  u kan begrijpen dat ook onze financiële reserves serieus worden aangetast.  

We beseffen ook dat er mensen in onze nabijheid getroffen worden door de financiële gevolgen. 

In deze moeilijke context zijn we dan ook zeer verheugd dat onze jeugdtrainers, onze sportieve staf en ook onze spelers naar de club een mooie geste hebben gedaan. Wij waarderen dat ten zeerste en dit bewijst het vertrouwen in en de spirit van onze club.

We willen als bestuur, ook in deze uitdagende tijden, blijven  bewijzen dat we dat vertrouwen niet willen beschamen. 

In deze periode van lockdown groeit het besef hoe groot het belang is dat kinderen en volwassenen in de toekomst de mooie voetbalsport  kunnen blijven beoefenen. Wij kijken dan ook positief naar de toekomst:  doemdenken staat niet in ons woordenboek.

In de bestuurskamer zijn we al volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. Momenteel ziet men tractors over onze velden rijden om er voor te zorgen dat die weer piekfijn in orde zullen zijn tegen dat we er volop tegenaan kunnen gaan. Het is ook hartverwarmend dat een aantal sponsors ons gemeld hebben dat zij ons ook volgend voetbalseizoen zullen blijven steunen. Ook daar ligt een uitdaging te wachten. 

Binnen onze A-kern zal de Zoerselse jeugd nog wat meer haar intrede doen. We zijn blij om Lowi Verrijckt na omzwervingen bij Lierse en Zwarte Leeuw terug in ons midden te hebben. En met Senne Op de Beeck komt er een jonge linksachter de plaats van Mathias De Mulder innemen. We kijken ondertussen nog uit naar één extra versterking.

In een periode waarin de levensvatbaarheid van veel clubs in vraag gesteld wordt, blijft het onze visie om op lange termijn een gezonde club te blijven met een prachtige infrastructuur en met plaats voor onze jeugd.

Dit lijkt ons een mooie uitdaging die we met de steun van onze vrijwilligers (ongelooflijk wat die presteren om ervoor te zorgen dat alles netjes en in orde blijft), onze sponsors en jullie willen aangaan.

Het Bestuur van KFC Eendracht Zoersel

Print Friendly, PDF & Email