Reserven C blijven foutloos

Voetbal duurt 90 minuten en op het einde hebben de Duitsers altijd gewonnen… zo sprak de legendarische Gary Lineker. Wel, diezelfde Gary Lineker zal het mij wellicht niet vergeven, maar zijn quote zou beter aangepast worden naar: Voetbal duurt 90 minuten en op het einde hebben de Reserven C van Zoersel altijd gewonnen. In wat volgt weet u waarom.

Inmiddels is het weer twee weken na onze laatste update. Even het geheugen opfrissen: Zoals de kaarten er nu voorliggen, staat Vlimmeren op kop met 1 punt voorsprong op Zoersel, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Vorige week speelden we op Westmalle in vrij epische omstandigheden. De plotse sneeuwval in de nacht van vrijdag op zaterdag zorgde ervoor dat er een stevig sneeuwtapijtje lag op het veld in Malle. De thuisploeg wilde heel graag voetballen en maakte het veld zo goed als mogelijk sneeuwvrij. Ondanks de inspanningen was het veld moeilijk (of eigenlijk niet) bespeelbaar. Maar goed, Westmalle wou ons per se pakken in potje gevechtsvoetbal in een sneeuwbattledecor. En wat bleek? Juist, de sneeuwbal spatte jammer genoeg kapot in het gezicht van de thuisploeg.

In de eerste helft kan Westmalle gelijke tred houden. Het houdt veel volk achter de bal en maakt de ruimtes goed klein. Zoersel heeft het moeilijk en komt daarenboven ook nog eens op achterstand na een corner: 1-0. Na de 1-0 schakelt Zoersel een versnelling hoger, maar Koen Hendrickx kan enkele goede mogelijkheden niet omzetten in goals. Aan de overkant is het doelman Kristof Verresen die Westmalle tot 2x toe van een dubbele voorsprong houdt met 2 mirakelsaves à la Mike Vanhamel. Toch klimt Zoersel oververdiend langszij met de rust in zicht. Oude krijger Poi Verwilt dropt de bal in de 16, en de koning van het kopduel, aka Jimmy Mertens, werkt de bal in doel 1-1. Dat is de ruststand.

Samen met de sneeuw smelt de fysiek van Westmalle helemaal weg in de tweede helft. Zoersel is nu helemaal on fire en pint de thuisploeg vast op de eigen helft. Jonas Van den Langenbergh ontpopt zich tot de koning van sneeuw en ijs en neemt 4 goals voor zijn rekening. Koen Hendrickx vindt ook zijn killersinstinct terug en maakt zijn 20e en 21e goal van het seizoen. Eindstand 1-7. Zeker gezien het aantal kansen een terechte uitslag.

Vandaag kregen we Bouwel voorgeschoteld. Met de oranjehemden stond nog een rekening open, daar ze in de heenronde zomaar forfait tegen ons gaven. Comeback kid deze namiddag was Florian Peeters die na weken afwezigheid opnieuw zijn opwachting maakte. Hij werd door Poi Verwilt meteen in de basis gedropt.

De wedstrijd kent eigenlijk een heel gelijkaardig verloop als de wedstrijd in Westmalle. In de eerste helft heeft Zoersel het moeilijk met zijn stugge, verdedigende tegenstander. Niet dat we slecht spelen, maar het veld laat, net als vorige week, geen mooi voetbal toe. We verdenken Bouwel ervan dat ze dat veld sinds de laatste wereldoorlog niet meer hebben heraangelegd. En anders moeten ze hun huidige terreinverantwoordelijke dringend op bijscholing sturen bij onze terreinman Joël Bartholomeeusen.

Los daarvan komen we opnieuw op achterstand. Een achterstand die ook met de rust nog op het scorebord prijkt. Trainer Poi Verwilt vindt als zo vaak de juiste welbespraakte AN – woorden om ons met de nodige motivatie terug de wei in te jagen. Mede door ons enthousiasme en fysieke overwicht halen we de achterstand op. Eerst tekent Koen Hendrickx voor de snelst omgezette penalty uit de historie van het voetbal. Nauwelijks 20 seconden zaten er tussen het fluiten van de strafschopfout en het omzetten van de penalty. Nadien duurt het even vooraleer we op voorsprong komen, maar Bouwel kraakt en barst in al zijn voegen, uitblijven kan goal nummer 2 dus niet.

Het is Jordi Geerts die voor de verlossing zorgt nadat hij het snelst reageert in een rommelige fase voor de Bouwelse kooi: 1-2. De zege voor de bezoekers komt nadien niet meer in het gedrang, al kennen we nog wel een beetje kampioenengeluk wanneer een Bouwels schot op de paal uiteenspat en doelman Verresen nog uitpakt met een geweldige beenveeg 10 minuten voor tijd. Nog iemand die we tot nu toe niet in het verslag vermeld hebben, maar dit zeker verdient is Ben Moelans. Onze bulldozer op de linkerkant speelde vandaag werkelijk een beirematch.

Weer 2 zeges bij op de teller en 48 op 51. Volgende week halen we onze eerder afgelaste wedstrijd tegen Zandhoven D in. Mits winst komen we dan terug op plek 1 met twee punten voorsprong op de rivalen uit Vlimmeren. Het wordt nog een bikkelharde strijd voor de titel, maar we zijn helemaal klaar om ons driedubbel te plooien. Supporters op post volgende week te Zandhoven! No C’s no glory!!