FC Ekeren – KFCE Zoersel 1-2 (1-1)
Reserven A blijven op titelkoers

Na de overwinning (4-1) tegen VC Wijnegem konden de reserven A vol vertrouwen naar Ekeren. Met bruin getinte gezichten van Philippe Biernaux en Keane Tomboy (allebei terug van skivakantie) hadden de reserven veel technische bagage ter beschikking.

Net zoals in de wedstrijd op Zoersel stond er bij Ekeren een goed blok. Bovendien was het kunstgrasveld nogal klein, waardoor de thuisploeg aanvankelijk weinig ruimte weggaf. Na een twintigtal minuten spelen kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Na een voorzet van de rechterkant kon een speler van Ekeren de bal over Levy Moorkens in doel schuiven. 1-0 op dat moment, maar de vraag was of de thuisploeg dit conditioneel lang kon volhouden. Een kans van Biernaux werd de nek omgewrongen, maar de druk van de bezoekers nam alsmaar toe. Vijf minuten voor de pauze was het dan toch raak voor rood-groen: Jeroen D’Huys met een gemeten voorzet, Jeroen Schryvers kwam perfect ingelopen en zette de gelijkmaker op het scorebord. Net voor de rust is het ideale moment om op gelijke hoogte te komen, dat weet elke voetballer.

In de tweede helft voerde Zoersel de druk nog meer op en Ekeren kwam niet echt meer in het spel voor. Twee kansen van Glenn Benoy verdienden beter. Een lobballetje werd redelijk gemakkelijk gepareerd door een uitstekende doelman van Ekeren en vervolgens trapte Benoy een tweede poging net naast de verkeerde kant van de paal. Toch kon Ekeren de Zoerselse druk niet weerstaan, want Jeroen Schryvers trapte zijn tweede doelpunt van de namiddag binnen. In de slotfase zochten de bezoekers nog naar een derde treffer, maar Joery Storms (met roze schoenen) mikte een vrije trap hoog over doel. FC Ekeren kon geen vuist meer maken en legde zich neer bij de nipte nederlaag. Voor KFCE Zoersel waren de drie punten absolute prioriteit.

Na deze overwinning (1-2) op het kunstgrasveld van Ekeren blijven de reserven A van KFCE Zoersel op titelkoers. Ondertussen hebben de mannen van Nico Wouters reeds acht punten meer dan eerste achtervolger Mariaburg. Volgende week komt Kaart naar het Jef Mertensstadion, als de weergoden het toelaten natuurlijk…