Na de 4-0 nederlaag in Herk en de gedwongen rust op speeldag 2 loopt rood-groen in de interprovinciale eindronde voorlopig achter de feiten aan. Meer zelfs, om nog in de running te blijven moet er donderdagavond tegen ongeslagen leider Lochristi gewonnen worden.

Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan want de Oost-Vlamingen prijken na twee speeldagen knap op kop met een perfecte 6 op 6. Na winst in Lauwe (0-3) werd afgelopen weekend ook het fysiek sterke Herk opzij gezet (2-0). Lochristi kan in Zoersel dus een grote stap richting finale zetten. Anderzijds kan KFCEZ mits winst opnieuw voor spanning in deze eindronde zorgen.

Lochristi, gelegen tussen Lokeren en Gent, plaatste zich pas in extremis als nummer 5 in de eindrangschikking voor de provinciale eindronde. Daarin kende het geen genade met het als tweede geëindigde Bambrugge (4-0 en 0-0). En in de interprovinciale eindronde trekt blauw-wit die positieve lijn gewoon door. De honger is duidelijk nog groot bij de Oost-Vlamingen !

De club werd opgericht in 1953 als SK Beervelde en speelde jarenlang in derde en vierde provinciale. Het eerste grote succes liet men noteren in 1973 met de titel in vierde provinciale. Lang duurde het avontuur in derde echter niet maar na een nieuwe kampioenstitel én de hervorming van de provinciale reeksen stootte het eind jaren 80 meteen door naar tweede provinciale.

Tien jaar later fuseerde SK Beervelde met de buren van SC Begonia Lochristi. Sindsdien gaat de club door het leven onder de huidige naam SK Lochristi. De fusieclub werd een stabiele tweedeprovincialer tot het in 2013 voor de derde maal kampioen speelde en de deur naar eerste provinciale openbeukte !

Aftrap donderdagavond in het DCA-stadion om 20 uur !

Print Friendly, PDF & Email
Share