Voor de derde opdracht in de interprovinciale eindronde trekt KFCEZ zondag naar Liedekerke. Een verplicht nummer voor rood-groen want na de pandoeringen tegen Herk en Lochristi is een uitgeblust Zoersel reeds uitgeteld. Meer dan een rol van scherprechter en eerherstel staan er dan ook niet meer op het spel voor de bezoekers zondag.

Een heel ander verhaal bij thuisploeg Liedekerke. De Vlaams-Brabanders pakten na de monsterzege tegen Lauwe (8-0) ook een punt op het veld van Herk (0-0) en zijn daardoor de enige ploeg die het tot dusver foutloze Lochristi nog uit de finale kunnen houden. De blauw-witten uit de buurt van Denderleeuw moeten dan wel hun twee resterende wedstrijden winnen, te beginnen zondag tegen Zoersel. Zo niet, dan zijn de Oost-Vlamingen zondag reeds zeker van een finaleplek en is de topaffiche Lochristi – Liedekerke op de slotspeeldag niet langer van belang.

Zover wil Liedekerke het uiteraard niet laten komen. Zoersel mag zich dus andermaal opmaken voor een zware opdracht. Na een lang en slopend seizoen ontbreekt het KFCEZ in deze eindronde duidelijk aan frisheid en sukkelen heel wat spelers met kwaaltjes. Zo kan trainer Raf De Houwer alvast geen beroep doen op Glenn Adriaens, Bart Hendryckx, Sonny Adriaens, Sam Van Beurden, Jossip Braspenninckx, Lucas Verryckt en Mathias De Mulder. Er zal dus een onuitgegeven ‘noodploeg’ aan de aftrap verschijnen !

Liedekerke sloot de reguliere competitie af op een derde plek na kampioen Linden en Diest. Geen provinciale eindronde in Vlaams-Brabant en dus gaf die derde stek meteen toegangsrecht tot de interprovinciale eindronde.

VK Liedekerke bestaat nog maar 14 jaar, maar kan toch reeds een goed gevuld palmares voorleggen. In de tweede helft van vorige eeuw had Liedekerke het plaatselijke KFC dat trouwens heel wat jaren in de nationale reeksen actief was. Na degradatie naar provinciale ging de club eind vorige eeuw samen met SK Lombeek. De fusie werd niet meteen een geslaagd huwelijk en in 2005 besloot Liedekerke zich terug te trekken en zelfstandig onder de naam Voetbal Klub Liedekerke door het leven te gaan.

Het eerste seizoen dwong men meteen promotie naar derde provinciale af waar het in 2012 de titel pakte. Amper twee jaar later dwong men opnieuw promotie af en mits een 6 op 6 in de twee resterende wedstrijden van deze eindronde mag VK volgende week zondag in een rechtstreeks duel met de winnaar van poule A strijden om een plek in nationale !

VK Liedekerke speelt haar thuiswedstrijden in Stadion ‘Heuvelkouter’, gelegen aan de Sportlaan 2 te Liedekerke.

Print Friendly, PDF & Email
Share