Technische staf en spelers hebben de voorbije weken clubgeschiedenis geschreven. Volgend seizoen zal rood-groen immers voor het eerst in de historie van de club aantreden in eerste provinciale. De allereerste deelname aan de eindronde voor promotie naar eerste was meteen raak. Hoe is het zover kunnen komen ?  Een terugblik op een alweer onvergetelijk seizoen !

Beter proberen doen dan het voorbije jaar. Met die op papier eenvoudige ambitie werd het seizoen al begin juli met een oefenmatch tegen Beerschot-Wilrijk op gang getrapt.  Beter doen betekende echter wel minstens plek 4 en de daaraan verbonden eindronde halen. Makkelijker gezegd dan gedaan, temeer daar rood-groen het seizoen moest aanvatten zonder zijn nog steeds geblesseerde goalgetter Joren Nuyts. 

Wuustwezel en De Kempen deden hun titelstatus alle eer aan en toonden meteen een plek in eerste provinciale meer dan waard te zijn.  De verwachte tweestrijd werd echter onverwacht een driestrijd met de verrassende promovendus Olmen als ‘derde hond’. Zoersel was het seizoen ondertussen begonnen met een knappe 8 op 12. Pas op speeldag 5 ging het in Herenthout een eerste keer fout, meteen gevolgd door een thuisnederlaag tegen Arendonk. Heel even leek een kleine crisis in de maak maar op het veld van ‘angstgegner’ Weelde zetten de troepen van coach Serge Crève meteen de puntjes weer op de ‘i’ (0-2).

De eerste periodetitel ging overtuigend naar KFC De Kempen met een perfecte score van 30 op 30 !  De kampioen leek al bekend maar dat was buiten Wuustwezel gerekend. Die pakten de tweede periodetitel en maakten daarin maar liefst 6 van de 7 punten die ze achterlagen goed. KFCEZ bleef ondertussen sterke prestaties afwisselen met mindere. Absoluut hoogtepunt van het voorbije seizoen viel ongetwijfeld te noteren op zaterdag 18 november wanneer leider De Kempen met 3-0 afgetroefd werd. Het deed de ongelukkige 2-3 nederlaag van twee weken eerder tegen Wuustwezel meteen vergeten. Eind 2017 moest Zoersel wel onverwacht afscheid nemen van doelman Tim Goossens die om beroepsredenen de schoenen aan de haak hing. Met Levy Moorkens had Serge Crève echter de perfecte vervanger in eigen rangen.

Herbeleef nogmaals de thuiszege tegen KFC De Kempen:

KFCEZ - Weelde

Het nieuwe jaar werd begonnen zoals 2017 werd afgesloten: met een valse noot. Eerst bleek een indrukwekkend Retie met 2-4 te sterk en ook White Star ging met de volle buit aan de haal in het Jef Mertensstadion (1-3).  Geen paniek want Zoersel stond onmiddellijk terug op met zeges tegen Linda Olen en Herenthout. Meteen ook de start van een schitterend laatste competitiedeel met een spektakelstuk tegen Weelde (4-4 foto) en klinkende zeges tegen Oud-Turnhout, Minderhout en Bevel. Niet toevallig maakte Joren Nuyts (foto onder) na een afwezigheid van meer dan een jaar 9 wedstrijden voor het einde zijn rentree. De spits was al die tijd keihard blijven werken aan zijn terugkeer en drukte meteen zijn stempel door 4 maal te scoren in Oud-Turnhout. Na een felbevochten punt in Wuustwezel deed hij dit huzarenstukje tegen ploeg in vorm op dat moment Herselt amper twee weken later nog eens over. In een dolle tweede helft zette Joren bovendien met een loepzuivere hattrick in amper 315 seconden een 1-3 achterstand alsnog om in 4-3 winst !

Joren Nuyts

Ondertussen was Olmen na nipt verlies in de topper op Wuustwezel compleet het noorden kwijt. Week na week sloop Zoersel dichter bij plek 3. En met nog een speeldag voor de boeg bedroeg het verschil nog amper 1 punt. Rood-groen was ondertussen zeker van de eindronde en mocht zowaar nog dromen van een derde plek. Maar door een vreemde kronkel van het PC in Wommelgem, dat nog voor de laatste speeldag besloot de loting voor de eindronde reeds door te voeren, ontstond er plots een vreemde situatie. Nauwelijks enkele minuten na de loting en het bestuderen van de mogelijke scenarios was het immers snel duidelijk dat een derde plaats wel eens een vergiftigd geschenk zou kunnen zijn. In de eindronde zou men dan immers voorbij kleppers als Tisselt, Hoboken en De Kempen moeten geraken. Als vierde zou een dubbele confrontatie met Retie (dat tussenin ook nog de bekerfinale mocht spelen) volgen en daarna eventueel een duel tegen Rochus (4de in 2A) of Broechem (6de in 2A). 

Een bijzonder rare laatste match op het veld van Retie was het gevolg. De thuisploeg moest nog winnen om de eindronde te halen en sleepte met zijn tienen op wilskracht een verdiende 2-1 uit de brand.  Zoersel vond het niet erg want de late tegentreffer van Wouter Truyen in blessuretijd betekende dat het samen met Ranst de enige ploeg in gans de Antwerpse provinciale zou zijn die in alle competitiewedstrijden minstens één keer wist te scoren.  Alweer een niet alledaagse prestatie van deze geweldige groep en iedereen tevreden !

Olmen stond bovendien zowaar terug op in Minderhout waardoor het resultaat van de match in Retie sowieso helemaal geen belang meer zou gehad hebben. Zoersel eindigde knap vierde en mocht binnen de week nog twee keer de wei in tegen een toch wel verbazend sterk Retie. Want zelfs met de bekerfinale (die ook knap gewonnen werd met 1-0 tegen Lyra) in de benen toonden de mannen van trainer Patrick Goots zich twee keer een bijzonder taaie tegenstander.  Ondanks een vroege 2-0 voorsprong in de heenmatch mocht rood-groen achteraf blij zijn met de winning-goal van man in vorm Steve Bartholomeeussen.  Ook in Retie had Zoersel het niet onder de markt, maar het was uiteindelijk opnieuw Steve Bartholomeeussen die Zoersel andermaal een 2-3 zege bezorgde.

Sam Van Beurden

Laatste tegenstander die een nog gretig Zoersel uit eerste kon houden was Rochus Deurne. De Antwerpenaren kenden in de eerste ronde weinig moeite met Broechem maar 3 doelpunten in goed tien minuten halfweg de eerste helft zetten KFCEZ op een onverwachte 0-3 voorsprong. Rochus kwam nog sterk terug maar de 2-4 van alweer Steve Bartholomeeussen, op aangeven van nieuwkomer Sam Van Beurden (foto) die een geweldig seizoen neerzette, zorgde voor een geweldige uitgangspositie om het in eigen huis drie dagen later af te maken. 

Zondag 13 mei 2018 zal voor altijd in het vet in de clubanalen blijven staan. Niet alleen stond een historische plek in eerste provinciale op het spel, de club nam ook afscheid van clubmonumenten Kristof Roelants en trainer Serge Crève. Er hing dan ook een wat ongemakkelijke sfeer in het Jef Mertensstadion voor aanvang van deze alles beslissende wedstrijd.  Ook op het veld leken de spelers voor het eerst sinds lang last te hebben van plankenkoorts. Deurne kwam bovendien sterk voor de dag en had uit de heenmatch duidelijk geleerd hoe dit Zoersel best aan te pakken. Maar ook rood-groen is de voorbije jaren enorm gegroeid en de defensie wist wel raad met de vele lange en hoge ballen die op hen afgevuurd werden. En zelfs bij de 0-1 van Jacobs zo’n 20 minuten voor het einde hield KFCEZ het hoofd koel. De onverwachte en onverhoopte promotie naar eerste kwam in de slotfase op geen enkel moment meer in het gedrang en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Broeckx was meteen het begin van een lange feestnacht. Dat er voor het eerst in 38 competitiewedstrijden niet werd gescoord, was niet meer dan een pietluttig detail.

Na afloop werden vertrekkers Serge Crève en Kristof Roelants nog gehuldigd. Van een vertrek door de grote poort gesproken !

Serge Crève

Afscheidnemend trainer Serge Crève

Kristof Roelants

Kristof Roelants trekt naar Pulderbos

KFCEZ 2017-2018

De ‘helden’ die clubgeschiedenis schreven !

Tekst, video en foto’s: PJZ

Print Friendly, PDF & Email
Share