Reserven B zijn terug… met de B van Back: No B(alls) no glory.

Bent u gelovig? Reïncarnatie zegt u dat iets? Gelooft één van onze dappere lezers daarin? Na het lezen van dit verslag misschien wel.

We zijn heel lang weggeweest, maar we zijn terug. De legendarische B-reserven van weleer zijn weer helemaal back in business. De ploeg die eind vorig jaar besliste om op te houden te bestaan, keerde begin dit seizoen weer terug, zij het onder een andere gedaante.

Stijn Van Haren, Tom Van de Walle, Dieter Van Giel, Dries Francken, Filip Baelus, Jonas Lauwers… ik hoef u niet uit te leggen dat deze helden een leegte lieten op onze club door hun carrière om uiteenlopende redenen te beëindigen. Maar Zoersel zou Zoersel niet zijn als het daar niet creatief mee omging.

Daarom werd begin dit seizoen beslist om de C-ploeg van vorig jaar te promoveren en te laten verder leven als B-ploeg. Noem ons gerust de ‘WannaB’s. No C’s no glory is voortaan dus: No B’s no glory, en het moet gezegd, ook die slogan bekt lang niet slecht. Onze technische staf is ongewijzigd gebleven. Poi Verwilt is nog steeds het genie achter de verassende ploegopstellingen, Jan Koninkx is nog steeds de Konink van onze administratie als délégé, en Sven Eelen zorgt met Addicom Bvba voor de nodige financiële slagkracht.

Blijft er nog iets over van de ter ziele gegane B-ploeg van vorig jaar? Absoluut wel! Kris Knaepkens draaide al jaren mee met de B’s, maar verder sloten ook Tim Van Den Berg, roepnaam Wipper, en Evert Van Den Heuvel, oftwel de Lenny, gezellig bij ons aan. Verder versterkten we ons ook met Glenn Benoy. Een man met fluwelen voeten, maar jammer genoeg vooralsnog langdurig out met een vervelende rugblessure.

Het sportieve luik dan. Voor een beetje grootspraak zijn we niet verlegen. B van Bescheiden past dus niet in ons credo. Trainer Verwilt zei op de eerste training, en ik citeer: “Ik zie niet in waarom wij dit seizoen een wedstrijd moeten verliezen” Kortom: We willen weer het allerhoogste: Kampioen spelen!
Hoe? Vooral door gewoon ons ding te doen. En ons ding dat is aanvallen. Vooruit! Soms mooi, soms heel wat minder mooi, maar wel vooruit!
3-5-2, 3-4-3, of 4-3-3, het maakt ons niet uit. Noem mij één ploeg in België die dat ook kan. Zorgwekkend voor onze tegenstander in ieder geval.

Zo speelden we twee weken geleden tegen Brecht. We startten 3-5-2, maar daar wist Brecht nog raad mee. Rusten bij 0-0, en toen achte Poi Verwilt het moment gekomen om nog meer ballen te tonen dan de bovengemiddelde man (figuurlijk jongens, figuurlijk #metoo). Hij gooide om naar 3-4-3 en een kwartier na rust lag Brecht tegen het canvas: 2-0. Uiteindelijk werd het 3-1. De competitie is nu 5 speeldagen ver, en de ambitie van onze trainer staat nog steeds overeind. Een aarzelende start (Antonia 2-2, Wechel 3-3) werd gevolgd door een deugddoende 9 op 9 na overwinningen tegen Brecht (3-1), Zandhoven (0-6) en Pulderbos (5-2). Topschutter is ietwat verrassend niet Andy Kik, maar wel Jonas Van den Langenbergh die met 8 stuks erg sterk aan het seizoen begonnen is. Nog mannen in vorm? Jawel! Bart Soetemans is in prima doen, net als Koen Hendrickx die stilaan op toerental komt en ook Kris Knaepkens is uitstekend bezig in het hart van de defensie.

Met 11 op 15 staan we momenteel op de derde stek geparkeerd, op 2 punten van leider Vlimmeren. Jawel, Vlimmeren. Met die ploeg vochten we 2 jaar geleden een razend spannend duel uit om de titel. Toen trokken wij aan het langste eind. En als het aan ons ligt mag zo’n scenario zich ook dit seizoen herhalen.

Blijf ons volgen, want er staat nog wel wat te gebeuren. Komende weekend wacht Broechem. Niet makkelijk, maar verre van onmogelijk. Wordt vervolgd. Wat u na dit stukje literatuur moet onthouden is dat reïncarnatie bestaat, dat er enkel gynaecologisch gezien geen licht is aan het einde van de tunnel, en dat wij helemaal terug zijn.

#noBsnoglory #wannaBes

Uw B-watcher

Jan Soetemans

Print Friendly, PDF & Email
Share