K Brecht SK – KFCEZ 3-2 (0-0)

KFCEZ begon vanavond in Brecht aan een stevige vijfdaagse met maar liefst 3 wedstrijden.  De lichtgeblesseerden Matthias Van Den Neste, Joery Storms en Sander Verbraeken kregen extra rust terwijl Kristof Roelants na een korte huwelijksreis zijn rentree maakte.  Verder kregen ook jonkies Levy Moorkens Maarten van der Burgt, Jorne Smits en Wouter Truyen hun kans. Ex-speler Tom Kermans keek aandachtig toe vanaf de zijlijn en zag hoe de bezoekers de zware week met een valse noot begonnen.

Voor Philippe Biernaux was het weerzien met ex-trainer Jef Lauwers van korte duur want nog voor het half uur moest hij naar de kant.  Rutger Van Doninck was zijn vervanger en dat bleek ook meteen één van de weinige wapenfeiten in een flauwe eerste helft.  Met een kopbal had Dennis Van Hofstraeten wel voor de eerste dreiging gezorgd.  Het dichtst bij een doelpunt kwam Steve Bartholomeeussen die een vrije trap op de lat mikte.  Ook Wouter Truyen kreeg na een hoekschop nog een prima mogelijkheid maar zijn kopbal ging over.  Daarmee moesten we het stellen.  Het rustsignaal van scheidsrechter Paul Janssens klonk de weinig opgekomen toeschouwers dan ook als muziek in de oren.

Gelukkig had het tweede bedrijf heel wat meer te bieden.  Dennis Van Hofstraeten zette KFCEZ al snel op voorsprong maar de gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten.  Een verdienstelijk Brecht had er duidelijk zin in en rond het uur had doelman Levy Moorkens meer werk dan zijn overbuur. Steve Bartholomeeussen mikte wel nog een kans over maar na een fout in de verdediging kon rood-groen ruim een kwartier voor het einde gaan achtervolgen.  Met succes want nadat de thuisdoelman Wouter Truyen van de gelijkmaker wist te houden stond Dennis Van Hofstraeten op de juiste plek om zijn tweede van de avond in doel te deponeren.  De opluchting vertaalde zich in concentratieverlies en nog binnen de minuut lukte de thuisploeg de knappe winning-goal.  Voor de derde wedstrijd op rij incasseert rood-groen drie tegendoelpunten.  Het verdedigend compartiment begint duidelijk een zorgenkind te worden.

Donderdag krijgt KFCEZ met de komst van buur Halle reeds de volgende opdracht voorgeschoteld en zaterdag wordt het drieluik ‘vierdeprovincialers’ afgesloten met een bekermatch op het veld van Grobbendonk.  Dringend tijd om achterin een keer de nul op het bord te houden !

KFCEZ: Levy Moorkens, Koen Denies, Maarten van der Burgt,  Jan Dillen, Dieter Van Eyndhoven (46′ Sonny Adriaens),  Steve Bartholomeeussen, Kristof Roelants, Philippe Biernaux (31′ Rutger Van Doninck), Jorne Smits (62′ Glenn Benoy), Wouter Truyen en Dennis Van Hofstraeten

DOELPUNTEN: 54′ 0-1 Dennis Van Hofstraeten, 60′ 1-1 x, 73′ 2-1 x, 80′ 2-2 Dennis Van Hofstraeten, 81′ 3-2 x

SCHEIDSRECHTER: Paul Janssens

GEEL: 27′ Jan Dillen, 58′ x, 90′ x