Onmondig Zoersel loopt tegen eerste nederlaag aan
Herenthout- KFCEZ 2-1 (1-1)

We gingen op speeldag 5 op bezoek bij KFC Herenthout, waar we konden kennis maken met  hun volledig nieuwe complex. De Stoeters hadden 2 punten minder dan KFCEZ , en we wisten dat we weer voor een gelijkwaardig duel stonden. De thuisploeg , ook met  roodgroen als clubkleuren, speelde voor de gelegenheid in het azuurblauw.

Nog voor we onze plaatsen goed en wel ingenomen hadden was de 0-0 brilstand al van het scorebord verdwenen. De kwieke Van Genechten ontfutselde Aron Geerts de bal en legde achteruit tot bij  ploegmakker Thys , en die plaatste de bal perfect in de rechter bovenhoek. 1-0 na 1 minuut.

We startten als het ware met een achterstand.

Anderzijds restte er nog een hele tijd om de bakens te verzetten. We namen het betere van het spel voor onze rekening, en vooral op links zorgde Sam Van Beurden voor druk. De Herenthoutse verdediging kwam onder druk te staan , maar wist meestal overal nog een been of voet voor te zetten. Enkele stilstaande fasen zorgden voor alarm in de  rechthoek, maar doelman Matthées moest geen wonderen verrichten.

Toch hees KFCE zich nog voor de rust langszij. In minuut 40 verstuurde Sam Van Beurden een voorzet van op rechts, en de inkomende Wouter Truyen versloeg met een lage kopbal de thuisgoalie.(1-1)

Meteen ook de ruststand.

Na de pauze had KFCE een licht overwicht,terwijl   Herenthout steevast op de snelle uitbraken van Van Genechten en vooral  Van Hemelen speculeerde.  Roodgroen kreeg enkele mogelijkheden. Wouter Truyen devieerde de bal met het hoofd een half metertje naast. Een prima combinatie kon door Steve Bartholomeeussen net niet afgerond worden. Even later vond Steve doelman Matthées op zijn weg, en een kopbal van Aron Geerts zoefde voorlangs. De 1-2 hing dus een aantal keren in de lucht.  Herenthout stak sporadisch de neus aan het venster, maar was daarmee telkens gevaarlijk. Tim Goossens pareerde een laag schot met de benen, en Thys schoot in het zijnet. In minuut 72 verstuurde Verwimp een heel lange bal tot op de achterlijn. Thys legde in één tijd af naar de gevolgde Van Genechten, die moederziel alleen , hard binnenknalde. 2-1 en weer een opdoffer voor

roodgroen. Niet dat we ons hoofd lieten hangen. Er werd genoeg druk ontwikkeld, maar het was zo’n dag van net niet genoeg, en niet altijd de juiste beslissingen bij de laatste pass of actie.

Thuisspeler Luyten haakte kort voor het einde Wouter Truyen langs de zijlijn, en zag scheidsrechter Wouters het 2de geel ,en dus rood onder de neus duwen.

Thuisaanvaller Van Hemelen brak in zijn gekende stijl nog eens door, maar vond een attente Tim Goossens op zijn weg.

Zo was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Er zat zeker meer in , maar Herenthout toonde zich karaktersterk , en had het scoreverloop zeker mee.

In de thuismatch van volgende week gaan we terug op zoek naar een driepunter..

Zondag  1 oktober  om 15.00 uur ontvangen we Verbroedering  Arendonk  in het Jef Mertens stadion.

Supporters op post!

Samenvatting KFCE TV:httpvh://www.youtube.com/watch?v=QHknEoE8fy4

KFCEZ: Tim Goossens, Maxime De Belser,  Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens (80′ Matthew Van Staeyen), Kristof Roelants,  Steve Bartholomeeussen, Jossip Braspenninckx, Wouter Truyen, Sam Van Beurden en Jeroen Schrijvers

DOELPUNTEN: 2′ Filip Thys 1-0, 40′ Wouter Truyen 1-1, 72′ Glenn Van Genechten 2-1

GEEL: 55′  Glenn Adriaens, 65′ Thomas Van Hemelen, 82′ Stijn Luyten

ROOD: 85′ Stijn Luyten (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Louis Wouters
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Gillian Heyns en Chris Peeters

Print Friendly, PDF & Email
Share