Herselt – KFCEZ  1-1  (0-1)

Vorige week waren we  na een prima  wedstrijd tegen Wuustwezel in extremis onderuit gegaan, en dat was voor spelers en supporters een bittere pil geweest.

Herselt, de tegenstander van  deze week, volgde op 3 punten in het klassement, en daarom was een nieuwe nederlaag  niet welkom. Roodgroen startte met de bedoeling om 3 punten mee naar huis te nemen.

Steve Bartholomeeussen, die vorige week vroegtijdig het veld had moeten verlaten met een blessure,was hersteld. Tim Goossens daarentegen was niet gerecupereerd van een liesblessure, en werd in doel vervangen door Levy Moorkens.

Na een korte, gelijk opgaande studieronde zorgde KFCEZ voor het eerste gevaar. Steve loodste Sam Van Beurden achter de rug van de verdediging,  maar die miste precisie in zijn controle en stuitte op de uitgekomen doelman Dams.

Kort daarop een verre inworp van Herselt ,. De botsende bal kwam  terecht in een duel tussen  Kristof  ‘witte’ Roelants en een thuisspeler. Op aangeven van zijn  grensrechter , die handspel had gezien, floot ref Wouters strafschop.

Vinckx zette zich achter de bal, maar hij plaatste het leer tot opluchting van alles wat Zoersel was, over de goal. Een zeldzame penalty misser van deze man, hoorden we vertellen.

Vanaf dan werd roodgroen dominanter, en van op de flanken zorgden we een aantal keren voor  dreiging  in de ‘zestien’ van de thuisploeg. Zo werd Steve door Jossip Braspenninckx  op rechts weggestuurd .De inlopende  Matthew Van Staeyen kreeg zijn voorzet echter niet perfect onder controle , en doelman Dams kon redden. Die laatste blesseerde zich daarbij, maar bleek de wedstrijd verder te kunnen zetten.

Kort daarna brak Sam Van Beurden door op links, maar ook nu kwam Matthew net te kort om te besluiten.

Derde keer, goede keer , zegt het spreekwoord, en zo gebeurde het ook. Een uitbraak van Steve Bartholomeeussen op links , en deze keer devieerde Matthew de lage voorzet in 2 tijden in doel . De verdiende 0-1 stond op het bord.

Herselt kon daar weinig tegenover zetten. Het enige wapenfeit was nog een vrije trap van Vinckx, door Levy Moorkens klemvast gepakt.

De 2de helft bracht hetzelfde beeld: roodgroen dat het betere van de wedstrijd had, en ook de beste mogelijkheden om te scoren kreeg.

Al snel loodste Steve de mee opgerukte Glenn Adriaens door de thuisverdediging. Glenn besloot om niet zelf zijn kans te gaan , en de mee gevolgde Sam aan te spelen. Jammer genoeg deed hij dat te slordig, en weg kans.

Sam Van Beurden plaatste ook enkele raids op links, maar telkens was er wel een of ander Herselt-speler die kon verhinderen dat jet toch een 100% kans kwam.

Wat pech was er ook mee gemoeid. Zo had doelman Dams geluk dat een halve volley van Sam pardoes recht op hem afkwam.

Wat later weer een heet standje voor het Herselt doel. Een deviatie van Jossip op voorzet van Wouter Truyen werd van de lijn gehaald en in de herneming plaatste Steve de bal in de onderhoek.

Dams devieerde echter tegen de paal , kreeg de terugkaatser opnieuw tegen het lichaam, maar de bal verdween in corner.

In minuut 76 zag het er voor Herselt echter helemaal niet goed uit,  toen  thuisspeler Rely dubbel geel incasseerde in dezelfde fase.

Roodgroen verzuimde echter om deze man-meer situatie uit te buiten , en liet zich alsnog 2 punten ontfutselen.

Vijf minuten voor tijd mocht Herselt veel te gemakkelijk een aanval opzetten, en de voorzet vanop rechts werd door Vekemans overhoeks binnen gekopt.

De alom gekende voetbal waarheid werd weer geïllustreerd. Wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus.

Ondanks dit gelijkspel blijven we op een vierde plaats staan, gevolgd door een heel peloton.

 

De volgende wedstrijd  vindt uitzonderlijk plaats op zaterdag  18 november , en dan ontvangen we  om 14.30 uur koploper De Kempen in het  Jef Mertens stadion.

Supporters op post!

 

 

Samenvatting KFCE TV: httpvh://www.youtube.com/watch?v=bDG08SvPNJM

KFCEZ: Levy Moorkens, Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens, Kristof Roelants, Matthew Van Staeyen, Steve Bartholomeeussen,  Jossip Braspenninckx ,  Joery Storms, Wouter Truyen (86′ Jeroen Schryvers) en Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 31′ Matthew Van Staeyen 0-1, 85′ Kevin Vekemans 1-1

GEEL: 24′ Kevin Vekemans, 38′ Jens Vranckx, 50′ Gert Swolfs, 62′ Kristof Roelants, 74′ Tim Vinckx, 76′ Sam Rely

ROOD: 76′ Sam Rely (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Steff Wouters
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Pascal Moonen en Christophe Lenaerts

Print Friendly, PDF & Email
Share