KFCE Zoersel – FC Ekeren 3-2 (1-2)
Zoersel zet scheve situatie knap recht

De B-reserven organiseerden hun jaarlijks après-ski event en dùs was de zon van de partij op de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Rood-groen leek (hierdoor?) in een frivole bui en Steve Bartholomeeussen probeerde van bij de aftrap al meteen de Ekerse doelman te lobben. Maar het was integendeel Ekeren dat echt voor de verrassing zou zorgen …

Al in de tweede minuut werd een voorzet ongelukkig in eigen doel gewerkt (0-1) en nog eens 2 minuten later hing de 0-2 al op het bord. Doublure Levi Moorkens (die de één speeldag geschorste Tim Goossens verving) had zich het matchbegin wellicht anders voorgesteld. KFCEZ werd dus bruusk met de voetjes op de grond gezet en moest even bekomen, maar reageerde dan gepast. Een prima genomen hoekschop van Joery Storms werd door Jo Wuyts net over geknikt en in de 25’ had Ekeren alle geluk toen de bal tegen de deklat stuiterde na wat grabbelwerk van hun goalie.

Toch was het wachten tot de 40ste minuut en op Heirman om de aansluitingstreffer te netten. Sluwe Cedric had ondertussen gezien dat de Ekerse keeper niet de lenigste uit de reeks was en nam deze met een heerlijke schuiver vanop 35 meter te grazen (1-2). Vlak voor rust kon Storms vanop de stip aanleggen voor de gelijkmaker. Joery stuurde de doelman wel de verkeerde kant uit, maar zijn penalty stierf op de paal. Ruststand 1-2 en dus moest Zoersel ook in de tweede helft nog vol aan de bak.

Rond het uur stak Heirman mooi door op Dillen, maar Jan kwam net iets tekort. Niet getreurd echter want even later zorgde kapitein Roelants zelf voor een  orgelpunt door een doorsteekpass van Steve Bartholomeeussen netjes naast de verste paal binnen te leggen (2-2). Zoersel op dreef nu en de 3-2 werd een echte beauty. Een driehoekje tussen Keane Tomboy en de voor Jan Dillen ingevallen Jorne Smits werd door een weer sterk presterende Steve Bartholomeeussen knap afgewerkt.

Bij Ekeren groeide de frustratie zienderogen en toen uitblinker Bartholomeeussen langs achter vol onderuit werd gemaaid was rood de enig logische conclusie. De scheids vond het echter zelfs geen geel waard. Zelfde verhaal toen een Ekerse aanvaller enkele minuten later het voetje liet hangen op de uitgekomen Levi Moorkens. Glenn Adriaens werd in de eerste helft wel geel onder de neus geduwd voor … protest.

Maar ook de zwakke arbitrage kon de Zoerselse pret niet drukken en het feestje achteraf in het fraaie après-ski dorp was dan ook verdiend. Misschien nog belangrijker dan de uitslag was de voorbeeldige mentaliteit die KFCEZ gedurende meer dan een uur op de mat legde. Mekaar aanmoedigend wanneer een actie even niet liep en meters makend voor mekaar maakt dit Zoersel terug een serieuze kanshebber in de naderende eindronde …

KFCEZ: Levy Moorkens, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Jan Dillen (71′ Jorne Smits), Cedric Heirman, Sonny Adriaens, Kristof Roelants, Steve Bartholomeeussen, Joery Storms (88′ Stef Van Den Langenbergh), Jo Wuyts (79′ Sander Verbraeken) en Keane Tomboy

DOELPUNTEN: 2′ 0-1 Glenn Adriaens (OG), 3′ 0-2 Denisse, 38′ 1-2 Cedric Heirman, 62′ 2-2 Kristof Roelants, 77′ 3-2 Steve Bartholomeeussen

SCHEIDSRECHTER:  Gunther Matthijssen

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Valentino De Beuckelaer en Cedric Mertens

GEEL: 40′ Denisse, 51′ Glenn Adriaens,