KFCEZ – KFC Nijlen 2-3 (1-1)

Net als twee seizoenen geleden ging Nijlen in blessuretijd alsnog met de volle buit aan de haal. Oververdiend toen, maar dat was vanavond geenszins het geval. KFCEZ had immers grote delen van de wedstrijd het betere van het spel terwijl de bezoekers grossierdes in slordigheden en daardoor het klasseverschil nooit kon etaleren. Zelfs na het geblesseerd uitvallen van Matthias Van Den Neste, Sander Verbraeken en Joery Storms hield rood-groen vrij gemakkelijk stand.  Een oververdiend punt leek binnen bereid tot Wesley Verschaeren in blessuretijd alsnog een gaatje in de thuisdefensie vond.  Een te zwaar verdict voor Zoersel dat wel mag terugblikken op een knappe prestatie.  Enig minpunt zijn de blessures en het resultaat.  Vooral het aantal tegendoelpunten dat telkens te gemakkelijk geslikt worden is nog een behoorlijk werkpunt.

De thuisploeg had er duidelijk zin in en was vastberaden te stunten tegen de neo-eersteprovincialer. Sander Verbraeken kopte een gemeten voorzet van Philippe Biernaux over en een plaatsbal van Steve Bartholomeeussen verdween net langs de verkeerde kant van de kruising.  En ook Joery Storms kreeg een vrije trap net niet tussen de palen.  Ruim een half uur lang stelde Nijlen daar niets tegenover tot de van Schriek overgekomen Wesley Verschaeren door de buitenspelval glipte en blauw-wit tegen de gang van het spel in op voorsprong zette.  Zoersel kreeg echter al snel waar het recht op had.  Philippe Biernaux vond opnieuw Sander Verbraeken aan de tweede paal en die trapte de gelijkmaker overheerlijk tegen de touwen.  Bijna ging de thuisploeg nog met voorsprong de rust in, maar de vrije trap van Philippe Biernaux viel net te laat.

Zoersel ging na de pauze op hetzelfde positieve elan verder.  Een kopbal van Sander Verbraeken ging rakelings voorlangs maar wanneer de jonge Nijlense reservendoelman Ward Stuyven in de fout ging was Sander Verbraeken er als de kippen bij om zijn tweede van de avond in doel te leggen.  Een stunt leek in de maat maar Simon Verhaegen kopte al snel de gelijkmaker voorbij Tim Goossens.  En de thuisploeg kreeg nog meer onheil over zich heen want op nauwelijks enkele minuten tijd moesten zowel Matthias Van De Neste, Sander Verbraeken als Joery Storms geblesseerd naar de kant. Plots rook Nijlen zijn kans en er was een sterke Tim Goossens nodig om de ingevallen Elio Wuyts van een doelpunt te houden.  Ook Simon Verhaegen leek op weg naar zijn tweede van de avond maar Sonny Adriaens haalde de bal nog in extremis uit de voeten.  Een vastberaden Zoersel bleef echter meer dan aardig weerwerk bieden, mede dankzij een bijzonder sterke Philippe Biernaux die nauwelijks van de bal te zetten was.  Ook Steve Bartholomeeussen probeerde zijn verjaardag nog wat extra glans te geven, maar zijn poging verdween nipt naast.  In een spannende slotfase haalde Dieter Van Eyndhoven nog een kopbal van de lijn en zo leek het dikverdiende punt binnen.  Maar met zijn tweede van de avond besliste Wesley Verschaeren in blessuretijd de wedstrijd alsnog in het voordeel van Nijlen.  Een verdienstelijk KFCEZ bleef verweesd achter maar mag zich terecht optrekken aan een knappe prestatie.

KFCEZ: Tim Goossens, Koen Denies, Sonny Adriaens,  Jan Dillen, Dieter Van Eyndhoven, Jo Wuyts, Steve Bartholomeeussen, Matthias Van Den Neste (62′ Maarten van der Burgt) Sander Verbraeken (62′ Dennis Van Hofstraeten), Joery Storms (68′ Rutger Van Doninck) en Philippe Biernaux

DOELPUNTEN: 38′ 0-1 Wesley Verschaeren, 41′ 1-1 Sander Verbraeken, 57′ 2-1 Sander Verbraeken, 61′ 2-2 Simon Verhaegen, 92′ 2-3 Wesley Verschaeren

SCHEIDSRECHTER: Ruud Volders

GEEL: 28′ Sven Karlberger, 43′ Lander De Bruyn, 45′ Bart Thys, 54′ Sander Verbraeken, 55′ Jo Wuyts, 67′ Maarten van der Burgt