KFCE Zoersel – KSK Wilrijk 3-2 (0-0)
Zoersel gooit tweede ronde in slotfase te grabbel

KFCE Zoersel is er vanmiddag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde van de eindronde. Nochtans zag er het er na de openingstreffer van Joery Storms kort na de pauze bijzonder goed uit. Ondertussen stonden de bezoekers ook al met zijn tienen en wanneer de afscheidnemende Keane Tomboy en Wouter Truyen rood-groen op 3-0 brachten leek een beslissend duel om promotie tegen KFC Meer een feit. Maar net als in de heenwedstrijd zat het venijn hem in de staart en met twee late treffers dompelden de Antwerpenaren rood-groen alsnog in diepe rouw.

Kristof Roelants, die met een bilblessure afgelopen donderdag voortijdig naar de kant moest, raakte niet speelklaar. Jo Wuyts zakte daardoor een rij achteruit terwijl zijn plaats in het middenveld werd ingenomen door Sander Verbraeken. Terend op hun minieme voorsprong lieten de Antwerpenaren het initiatief aan de thuisploeg om dan bij balbezit op een dodelijke counter te rekenen. Zo kwam het eerste gevaar ook van de bezoekers. Tim Goossens pareerde het schot van Adnan Arhoun in de voeten van Bart Adriaenssens die wild over doel besloot. Zoersel reageerde met een schuiver van Joery Storms die naast ging en een pegel van Wouter Truyen op de vuisten van Ben Brems. Rood-groen mocht dan wel het meeste balbezit hebben, het moest wel voortdurend uitkijken voor de tegenstoten van KSK. Zo mochten Adnan Arhoun en Wesley Backx aanleggen vanop de rand van het strafschopgebied maar hun vizier stond niet op scherp. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen en na een knappe aanval over de rechterflank kreeg de mee opgerukte Glenn Adriaens de bal niet goed op de slof. Net voor de rust dan een eerste kantelmoment wanneer Tim Goossens met een snelle uittrap Steve Bartholomeeussen trachtte te vinden. De Zoerselse middenvelder wrong zich knap voorbij Kenny Vannuten die meteen aan de noodrem trok. Scheidsrechter Johan Van Den Broeck aarzelde niet en haalde meteen rood uit de achterzak. De vlam zat in de pan maar doelman Brems pareerde erg knap de daaropvolgende vrije trap van Joery Storms. Meteen ook het laatste wapenfeit uit een aangename eerste helft.

Zoersel begon overtuigend aan de tweede helft in de hoop het numerieke overwicht ook in doelpunten om te zetten. En dat lukte ook. Met een listige balletje loodste Jan Dillen Joery Storms door de buitenspelval en de flankaanvaller trapte rood-groen virtueel naar de volgende ronde. Wilrijk had het moeilijk en nadat Nick Van Loock zijn doelman had bijgesprongen joeg Keane Tomboy al snel de 2-0 hoog in het dak van het doel. Wilrijk gaf zich echter niet zomaar gewonnen maar Kris Van De Weyer kreeg zijn voet net niet goed tegen een slimme doorsteekpas van Nabil Sabbour. Het doelpunt viel echter aan de overkant wanneer doelman Brems een indraaiende hoekschop van Steve Bartholomeeussen niet goed weg kreeg en Wouter Truyen die 3-0 in doel kopte. De wedstrijd leek gespeeld maar in plaats van de match rustig uit te spelen ging de thuisploeg achteruit leunen. Ook na een serieuze waarschuwing van de ingevallen Alexander Van Heusden had rood-groen zijn lesje nog niet geleerd. Met nog 8 minuten op de klok gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Nabil Sabbour gooide een vrije trap voor doel en Wesley Aerts kopte van dichtbij het doelpunt van de hoop voorbij Tim Goossens. Het tweede kantelmoment uit de match want plots werd het nog nagelbijten voor de supporters terwijl de spelers als bange wezels op het veld stonden. En dat schrik nooit een goede raadgever is werd nogmaals pijnlijk duidelijk. Want nadat een hoekschop nog op de bovenkant van de lat plofte kopte Wesley Backx in de slotminuut een perfecte voorzet van Van Heusden tegen de touwen. Met de moed der wanhoop trok Zoersel in blessuretijd nog massaal ten aanval. Bijna leverde dat nog succes op maar een ultieme vrije trap van Steve Bartholomeeussen verdween via Aron Geerts en de bezoekende doelman tegen de dwarsligger.

Het laatste fluitsignaal van een goed leidende Johan Van Den Broeck zorgde dan ook voor grote opluchting en euforie bij de Antwerpenaren (die nu in een dubbel duel tegen KFC Meer mogen strijden voor een plek in tweede provinciale) terwijl de thuisploeg verweesd achterbleef. Het schitterende seizoen verdiende dan ook een mooier einde maar het verdict is niet anders: ook volgend seizoen zal KFCEZ in derde provinciale spelen en ongetwijfeld een nieuw gooi naar promotie doen !

KFCEZ: Tim Goossens, Glenn Adriaens, Aron Geerts, Dieter Van Eyndhoven, Sonny Adriaens (56′ Sonny Adriaens), Jo Wuyts, Sander Verbraeken, Steve Bartholomeeussen, Joery Storms (84′ Jeroen Schryvers), Wouter Truyen en Keane Tomboy (65′ Dennis Van Hofstraeten)

DOELPUNTEN: 52′ 1-0 Joery Storms, 56′ 2-0 Keane Tomboy, 73′ 3-0 Wouter Truyen, 83′ 3-1 Wesley Aerts, 89′ Wesley Backx

SCHEIDSRECHTER:  Johan Van Den Broeck

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Peter Maes en Kristof Tops

GEEL: 56′ Keane Tomboy, 80′ Wesley Backx, 89′ Jan Bosmans, 90′ Alexander Van Heusden

ROOD: 43′ Kenny Vannuten