KSK Weelde – KFCEZ  0-2 (0-1)

Onze onverwachte thuisnederlaag tegen Verbroedering  Arendonk had ons opgezadeld met een 0 op 6 en met een 8 op 18 was het stilaan uitkijken naar wat er in de rechterkolom van het klassement gebeurde. In de voorbije 2 seizoenen hadden we dat nooit moeten doen en daarom was het uitkijken hoe rood-groen met deze situatie om zou gaan. Met een bezoek aan Weelde stond bovendien ook niet meteen een hapje op het programma. Vorig seizoen waren we op het grote veld daar vrij kansloos onderuit gegaan en bovendien loopt in Weelde topschutter Dirk Harezlak rond, dit seizoen al goed voor  11 treffers.

Het openingskwartier verliep evenwichtig en zonder al te veel emotie of spektakel en kon het best omschreven worden als een lange studieronde. KFCEZ breide wel enkele goede combinaties in elkaar, maar de laatste pas of voorzet kwam niet aan. Weelde werd daarentegen gevaarlijker in zijn acties. Een schuin schot van Bijns was nog wat strovuur, maar toen even later Mathijssen door het centrum tot in de backlijn geraakte, was een attente interventie van Tim Goossens nodig om een achterstand te verhinderen.Tim onderscheidde zich nadien nogmaals door  een poging van de doorgebroken Bijns met een beenveeg onschadelijk te maken.

Tussendoor zorgde roodgroen voor het  eerste echte doelgevaar  na een tegenvoetse kopbal van Steve Bartholomeeussen, die voorlangs ging. Aan de overzijde was het bij de thuisploeg vooral Bijns die zich deed opmerken. Eerst maakte Tim Goossens een laag schot in twee tijden onschadelijk en toen even later Tim geklopt was op een schuin schot van diezelfde Bijns, was  Aron Geerts goed gevolgd om de bal voor de lijn te keren.

Dat was voor KFCE het sein om te reageren. Sam Van Beurden werd diep op rechts aangespeeld, temporiseerde en stak het leer perfect voor naar inlopende Matthew Van Staeyen. Thuisdoelman Bols kon diens poging met een reflex in corner weren. Dat was maar kort uitstel van het openingsdoelpunt. Steve trapte de corner en aan de tweede paal veerde  ‘Witte’ Roelants het hoogste op en kopte het leer hard tegen de touwen. 0-1 voor in minuut 39. En een opsteker voor het moreel van rood-groen. Met die stand ging men ook de rust in.

Weelde zette de tweede helft aan zoals te verwachten viel: met veel drang naar voor en op zoek gaan naar een snelle gelijkmaker. We moesten even achteruit en vergaten wat uit te voetballen. Rechtsvoor Elias brak door op rechts, Tim Goossens sloeg de gevaarlijke voorzet weg en Steve Bartholomeeussen was goed teruggekeerd om de bal te ontzetten. Het blauw-witte geweld viel echter  al gauw stil en KFCE nam het heft in handen. Rood-groen etaleerde veel werkkracht en kwam er onder impuls van een sterk centraal  middenveld vaak voetballend door. Het grote speelveld  bleek Sam Van Beurden met zijn onvermoeibaarheid meer en meer een gesel voor de thuisdefensie. Hij  kreeg een loepzuivere kans toen hij door Wouter Truyen alleen voor doel werd gezet. Sam besloot echter wat onbesuisd op de vuisten van doelman Bols. Even later weer alarm in de zestien van Weelde: de thuisploeg  kreeg de bal niet weg en de poging van de ingevallen Jossip Braspenninckx werd half afgeweerd en verdween juist naast de paal in corner. Sam trapte de corner verrassend naar de rand van de grote backlijn. Steve nam het leer in één tijd op de slof, maar via de lat ging de bal over.

De bevrijdende treffer bleef achterwege en zo bleef  de wedstrijd spannend. Rood-groen had de wedstrijd nu volledig in handen. Op een voorzet waar doelman Bols zich miskeek, kopte Wouter Truyen nog eens hoog opverend net voorlangs. Vijf minuten voor tijd andermaal een voorzet van op links (Matthew Van Staeyen). Doelman Bols schatte weer niet goed in en Sam van Beurden knikte de bal tegen het net: 0-2 en wedstrijd gespeeld. Kort voor tijd lieten we nog een unieke kans op de 0-3 liggen, maar daar maalde op dat moment niemand over.

KFCE speelde een mogelijk crisis weg met een erg volwassen wedstrijd. “Alles moest beter worden”, hadden we vorige week nog gezegd en dat was ook het geval. Volgende week zien of we dit kunnen herhalen tegen de vice-leiders.  Met plezier zouden we zeggen.

Zondag  15 oktober  om 15.00 uur ontvangen we Zwaluwen Olmen  in het Jef Mertensstadion. Supporters op post!

Samenvatting KFCE TV:

KFCEZ: Tim Goossens, Aron Geerts, Maxime De Belser,  Aron Geerts, Glenn Adriaens, Sonny Adriaens, Kristof Roelants, Matthew Van Staeyen, Steve Bartholomeeussen,  Maxime De Belser (67′ Jossip Braspenninckx) ,  Joery Storms, Wouter Truyen (90′ Wannes Van Elsacker), Sam Van Beurden (87′ Jeroen Schrijvers) 

DOELPUNTEN: 38′ Kristof Roelants 0-1, 84′ Sam Van Beurden 0-2

GEEL: 57′ Wouter Truyen

ROOD: –

SCHEIDSRECHTER: Kurt Van Gorp
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Jozef Van Besauw, Paul Meerts

Print Friendly, PDF & Email
Share