15/04/2018 : VV Minderhout – KFCE Zoersel: 1-5 (1-1)

De competitie loopt op haar laatste benen, en het is ‘money time’ voor de prijzen. In 2de provinciale B wordt er nog op meerdere fronten voor een prijs gespeeld. De kampioen is nog niet gekend, voor de eindronde tickets komen ook nog enkele ploegen in aanmerking, en de degradatie strijd woedt nog in alle hevigheid.

Afgelopen zondag was VV Minderhout onze tegenstander. Zij hebben al enkele seizoenen goed kunnen stand houden in 2de provinciale, maar zitten dit jaar in de problemen. Hun enige doel was dan ook de overwinning . KFCEZ daarentegen  kon bij winst een grote stap richting eindronde zetten.

Roodgroen begon goed aan de match, en had direct het betere van het spel. Anderzijds etaleerde de thuisploeg karakter en inzet.

In minuut 8 verstuurde Matthew Van Staeyen een goed aangesneden voorzet , en Steve Bartholomeeussen dook op het juiste moment op voor doel , en devieerde hard voorbij doelman Vorsselmans.(0-1) Een mooi scenario.

Minderhout was niet aangeslagen, en teerde op inzet en hoge druk, waardoor wij geen gezondheidswandeling aangeboden kregen. Meer nog even voor het kwartier bracht een combinatie van aarzelend verdedigen en wat pech, aanvaller  Maes alleen voor doel, en hij vloerde Levy Moorkens . (1-1) Alles te herdoen , zoals men zegt. 

In minuut 22 belandde een afgeweken hoge bal in de Minderhoutse backlijn. In het luchtduel een verkeerde timing van de thuiskeeper, die Joren Nuyts in de rug sprong  en tegen het gras werkte. Scheidsrechter Greefs , die vlakbij stond, zag er vreemd genoeg geen graten in.

Met bijna een half uur op de klok trapte  Maes voor de thuisploeg nog eens naar doel, en zijn gevaarlijk schot ging maar net naast.

Toch zorgde KFCEZ voor het meeste gevaar , en keeper Vorsselmans moest geregeld in actie komen om onheil te voorkomen. Zo had hij een dubbele redding in huis op een verraderlijk schot van Steve, en de rebound van Sam Van Beurden. Even later was hij weer spelbreker na een mooie collectieve actie op rechts, met Sam als laatste station.

Toen iedereen zich al verzoende met een 1-1 ruststand, voerde Sam Van Beurden nog een keer de forcing op links. Hij bediende gemeten de inlopende Wouter Truyen , die beheerst de 1-2 ruststand binnen schoof.

De tweede helft verliep lang hetzelfde als de eerste: roodgroen gevaarlijker , maar Minderhout met veel karakter en inzet. Sam werd stilaan een echte gesel aan de linkerkant . Hij zorgde eerst voor een aflegger naar Steve, maar Vorsselmans redde met een beenreflex. Wat later Van Beurden weer voorbij zijn tegenstander, met een nvoorzet naar de tweede paal als gevolg. Daar kopte Wouter Truyen de bal over doel.

Eén keer ontsnapte KFCEZ aan de gelijkmaker, toen alweer Maes na een doorsteekpas voor doel verscheen. Levy dwong hem ver genoeg naar buiten toe , zodat de bal vanuit een scherpe hoek via de paal buiten ging.

In het laatste kwartier ging MVV door de knieën. Steve zette zich door in de backlijn , en werd gehaakt. Strafschop. Sam zag zijn elfmeter in eerste instantie afgeblokt maar maakte in de rebound 1-3.

Een beetje later had doelman Vorsselmans nog het laatste woord  op een lage schuiver van Joren Nuyts , maar tien minuten voor affluiten bediende Joren de vrijstaand Sam , en die kende geen genade. (1-4) 

Voor de statistieken kwam in de allerlaatste minuut ook nog de 1-5 op het bord. Joery Storms rukte mee op aan de rechterkant, en zijn lage voorzet werd door Joren handig voorbij Vorsselmans gewerkt.

Volgende week staat alweer de laatste thuismatch van dit seizoen op het programma. Tegenstrever is Bevel, een taaie tegenstrever die het de laatste weken erg goed heeft gedaan. Ook zij maken nog een kans op de eindronde.

Zondag 22 april om 15.00 uur ontvangen we KFC Bevel .

Supporters op post!

Samenvatting KFCE TV:

KFCEZ: Levy Moorkens, Sonny Adriaens (80′ Joery Storms), Aron Geerts (88′ Stef Van Den Langenbergh),  Mathias De Mulder, Steve Bartholomeeussen, Joren Nuyts, Wouter Truyen, Kristof Roelants, Matthew Van Staeyen, Glenn Adriaens (85′ Maarten Van Der Burgt) en Sam Van Beurden

DOELPUNTEN: 8′ Steve Bartholomeeussen 0-1, 12′ Wout Maes 1-1, 45′ Wouter Truyen 1-2, 75′ Sam Van Beurden 1-3, 78′ Sam Van Beurden 1-4, 90′ Joren Nuyts 1-5

GEEL: 44′ Sonny Adriaens, 69′ Mitchell Landbrug

ROOD: –

SCHEIDSRECHTER: Kenneth Greefs
ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS: Stanny Broos, Jan Vermeiren

Print Friendly, PDF & Email
Share