U12B – Zandhoven 2 – 6

In gure weersomstandigheden, en met verbijsterende krantenkoppen op de ontbijttafel, werd vandaag de partij tegen de stevige boys uit Zandhoven afgewerkt. De voetbalwereld draait immers altijd door. Ook in Zoersel werd het een heel klein beetje oorlog.

De sterke paarse selectie kon in het eerste kwartier reeds twee doelpunten afstand nemen. Vooral de harde schoten uit de tweede lijn waren een continu gevaar voor een te respectvol Zoersel. Beide doelpalen moesten zelfs een handje helpen om het scoreverloop wat te temperen. De 0-2 na 15 minuten was logisch want Zoersel vond vooralsnog geen antwoord op het fysieke overwicht dat Zandhoven tentoon spreidde.

Deze situatie bleef zo tot de rust. Zandhoven zette Zoersel tegen dan al op 1-5. De mooie doorsteekpass van Ilias, en de dito afwerking van Kobe verdiende gewoonweg het doelpunt. Voor de rest beleefde de Zandhovense defensie een vrij rustige namiddag, ondanks de niet aflatende inzet van de onzen.

In de tweede helft leek het eerst van kwaad naar erger te gaan, toen Zandhoven na welgeteld drie seconden een zesde keer scoorde.

Maar… vanaf toen begon er een nieuwe match, een match van 29 minuten, die Zoersel met 1-0 wist te winnen! Het viriele spel van Zandhoven had blijkbaar de thuisploeg geprikkeld die nu meer geconcentreerd en met nóg meer verbetenheid deze tweede helft afwerkte. Halfweg kon Sander de bal bij de vrijstaande Ilias krijgen, die de kans niet liet liggen.

De ploegen hielden elkaar voor de rest grotendeels in evenwicht, en de wedstrijd was terug aardig om te zien, ware het niet dat bij sommige zuiderburen meer en meer het doel de middelen heiligde. Verschillende rood-groenen moesten regelmatig de opgelopen grote en kleine pijntjes verbijten. Eén Zandhovenaar maakte het zelfs zo bont dat het eindsignaal hem van een rode kaart redde. Sander had het toen wel gehad met hem.

De Zoerselse soldaatjes waren vandaag: Robbe, Laurens, Kyan, Quinten C., Quinten W., Jacob, Sander, Ilias en Kobe.

Vlimmeren Sport  –  U12B

In een vooruitgeschoven wedstrijd zijn de U12B gaan winnen op het goede doch –‘Zie jij de overkant nog?’-bolle veld van Vlimmeren. De overwinning kreeg vooral vorm in een uitstekende eerste helft.

De opwarming was nochtans niet volgens de geijkte procedure verlopen. Naast tien gemotiveerde spelers, die hádden we ter plaatse, heb je namelijk ook truitjes van doen.

In afwachting van de in Zoersel achtergebleven truitjes werd in de kleedkamer, enkel gehuld in ondergoed en scheenbeschermers, dan maar de plopdans en de macarena ingezet om het lichaam klaar te maken voor de strijd.

Met succes, want Zoersel begon werkelijk swingend aan de match. Onze jongens, die de ganse avond nog geen leer gezien hadden, legden vanaf het begin mooie pasjes op de mat en walsten in een verschroeiend tempo over Vlimmeren. Kobe en Quinten W. benutten uitstekend de ruimte op het grote speelveld en zetten snel druk op de Vlimmerse achterhoede. Als de bal al eens achterin verzeilde stond onze alerte verdediging, en toegegeven, ook één keer de paal, op de juiste plek.

De inzet, in combinatie met het mooie samenspel, werd beloond met een verdiende 0-3 voorsprong na 15 minuten. (Kyan 2x, Jacob 1x)

In het tweede kwart werd op hetzelfde elan doorgegaan, maar ditmaal werd het overwicht niet meer in doelpunten omgezet. De lat, de paal en een Vlimmerse voet op de achterlijn verhinderden een grotere voorsprong. Mats moest nu wel af en toe eens tussenbeide komen.

In het derde kwart herkenden de supporters opnieuw de ondertussen klassiek geworden post-rustdip. Er werd tot op heden nog geen remedie gevonden tegen dit vreemde fenomeen. Het middel zal welgekomen zijn, want ook nu weer kostte het Zoersel B een tegendoelpunt en een verlies aan zelfvertrouwen.

Ook de inspanningen van de eerste helft begonnen zichtbaar door te wegen, maar de schade bleef gelukkig beperkt tot 1-3.

Naar het einde van de wedstrijd toe werd de tweede, en door sommigen ook wel de derde adem teruggevonden. Senne en Quinten waren nog heel dicht bij een doelpunt na een handvol gevaarlijke hoekschoppen van Kyan, maar het bleef bij 1-3 in deze erg genietbare en faire avondwedstrijd.

Verdedigden dan uiteindelijk toch nog de kleuren van Zoersel: Mats, Sander, Witze, Quinten C., Milan, Jacob, Quinten W., Kobe, Kyan en Senne.